Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NIJE MOGAO DA IH ODBIJE

Željko Joksimović ide na "Evroviziju" sa Crnom Gorom!

Autor: Kurir | 18.02.2015 - 09:30:00h | Komentara: 7

Želhjko Joksimović po šesti put ide na "Evrosong"! Srpski kantautor prihvatio je poziv crnogorske delegacije da napiše kompoziciju s kojom će se njihov predstavnik Nenad Knežević Knez takmičiti u Beču na evropskoj muzičkoj manifestaciji, koja će trajati od 19. do 23. maja.

Željko Joksimović

Željko Joksimović

Lane će zajedno s Knezom pokušati ono što u svoja prethodna četiri takmičarska puta nije uspeo - da konačno stane na tron. On ima veliki motiv pošto mu je pobeda skoro uvek izmicala za dlaku!

- Tačno je da sam dobio poziv od Crnogoraca i to je za mene veliki izazov. Svake godine dobijam mnogo poziva da pišem kompoziciju za Pesmu "Evrovizije". Tako je bilo i ove, i to sam dobio poziv od tri zemlje. Iako sam u završnoj fazi rada na svom albumu, ponuda od Crne Gore jeste nešto što nisam mogao da ne prihvatim - potvrdio je Joksimović za Kurir.

Inače, Željko je prvi put predstavljao Srbiju na "Evroviziji" 2004. godine u Turskoj, kao izvođač kompozitor, kada je osvojio drugo mesto s pesmom "Lane moje".

Nenad Knežević Knez

Nenad Knežević Knez | Foto: Fejsbuk

Kao kompozitor učestvovao je još dva puta, 2006, kada je napisao kompoziciju "Lejla" za predstavnika BiH Harija Varešanovića, koji je završio na trećem mestu, i 2008, kada je radio pesmu "Oro" za Jelenu Tomašević, koja je zauzela osmo mesto. Te godine Srbija je ujedno bila i zemlja domaćin, a Joksimović se pojavio u ulozi voditelja zajedno sa sadašnjom suprugom Jovanom. Peti put ovaj evrovizijski veteran pojavio se ponovo kao izvođač 2012. godine s numerom "Nije ljubav stvar" i osvojio treće mesto.

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 18.02.2015 09:57h

    Dobro su platili, zato ih harmonikas nije odbio.

  • srbija Vreme: 18.02.2015 10:28h

    Srbija je crnogorska kolonija!

  • vitez Vreme: 18.02.2015 10:44h

    E, čuj Knez.

  • Alisa u Zemlji Cuda Vreme: 18.02.2015 14:23h

    Ovaj covek je neunistiv! Nikako da shvati da se muzika ne pise sa namerom da se pobedi, vec nastaje iz srca. Samo takve pesme pobedjuju, a on takve ne ume da napravi!

  • Lazar Vreme: 18.02.2015 20:11h

    Odlično...Imaćemo bar jednu sjajnu pesmu sa ovih prostora... Kakve sve gluposti neću pročitati.... Pa baš pesme koje joksimović radi za eurosong i jesu emotivne i iskrene...nisu namenske... nego dobre. Uvek su u vrhu takmičenja. Ova Alisa je stvarno zalutala u vremenu i prostoru... Sa njegovim pesmama nema greške i najvše smo uspeha imali kada nas je on Predstavljao. Ali ekipa pljuvača je nezaustavljiva

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP