Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Farma

PEVAČICA PODELILA TUŽNE USPOMENE SA FARMERIMA

Božinovska:
Radovala sam se
kad mi daju hleb!

Autor: S. A. | 09.04.2013 - 15:00:00h | Komentara: 0

Farmerka Goca Božinovska u razgovoru sa Ša i Darijom pomenula je kako bi današnja omladina trebalo da bude srećna jer ima uslove za život koje ona nije imala. Folkerka je ispričala kroz kakvo je siromaštvo prošla i šta je iz toga naučila.

Ima se, može se: Goca Božinovska

Goca Božinovska | Foto: Zoran Lončarević

- Pesma “Okovi” je moj život. Zato je volim. Ja sam u Beograd došla iz šume. “Farma” je vila za sobu u kojoj sam živela s porodicom. Imali smo stari “smederevac” koji je neko poklonio tati, dva kreveta i to je sve. Odrasla sam u najvećoj bedi. Radila sam kao nadničar - otkrila je Goca i objasnila kako je njen otac osiromašio.

- Moj tata je bio mnogo bogat čovek u Makedoniji, imao je ne znam koliko ari zemlje i sve je to napustio kada je došao u Srbiju i oženio se mojom mamom. Imao je petoro dece i ostalo je sve njima. Nikada nisam pitala za to, ništa tražila nisam, niti me je zanimalo. Moj brat je od mene stariji 40 godina.
Oni su tamo odrasli bez majke, tati je umrla ta žena, pa se on posle oženio mojom majkom. Ja sam se izborila za ovo što imam. Krvavo sam radila i zaradila, bila sam bednica, ali i dama. Imala sam dve majice koje mi je neko poklonio iz komšiluka i njih sam nosila. Pre podne sam išla u školu, a posle radila kod nekog i kad mi daju parče hleba, a premažu kajmak, ja da crknem od sreće. Tokom zime smo jeli krompir koji tati daju kada nadniči, verujte mi da ne mogu da vidim krompir sada, smučio mi se - rekla je Božinovska, koja je iz svega izvukla pouku.

- Mogu da živim sa dinarom, mogu sa milionima. Prve pare sam zaradila sa 17 godina, nisam imala sponzora. Spavala sam po svadbama, spavam sat vremena, pa idem da pevam, po pet veselja odradim - izjavila je Goca, a onda je Ša dodao da ga njena priča podseća na priču njegove mame, dok se Darija požalila da od devedesetih ne jede džem jer joj se tada smučio.

- U jednom momentu sam pitala mamu hoćemo li ikada u životu jesti nešto osim džema - rekla je Darija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP