Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Rijaliti šou

VREME JE ZA KNJIGU

Autobiografija Bobana Stojanovića: Kao da je sve u redu!

Autor: Pulsonline | 23.10.2013 - 23:25:00h | Komentara: 6

Upravo to je motivisalo Bobana Stojanovića da napiše biografsku knjigu intrigantnog naslova „Kao da je sve u redu“ u kojoj obrazlaže zbog čega je teško biti otvoreno gej u Srbiji, sa kojim se problemima suočava pojedinac u odnosu na društvo, zašto su neke porodice, poput Bobanove, spremnije da odbace nego da prihvate svoje dete kako bi udovoljili zahtevima okoline.

Boban Stojanović (34)

Boban Stojanović

 U recenziji koju je napisala za Bobanovu knjigu prof.dr. Maja Volk navodi da sve što je napisano u knjizi je „duboko autentično, iskreno, istinito” i dodaje:

- Dopustio je da zavirimo u intimu njegovih sećanja, ali taman sa merom, dovoljno da nas pogodi, probudi, oživi. Istina, ja bih se mnogo duže zadržala u temi nevoljenja u detinjstvu i roditeljskih zlostavljanja na ovaj ili onaj način, ali kod Bobana je i to obavijeno ljubavlju i razumevanjem. Shvatate da je pred vama čovek koji se oslobodio bremena, koji je čist, ostvaren, integrisan kao ličnost. Čitajući ovu knjigu, i vi se negde prisećate svojih dilema, i rastete, oslobađate se predrasuda, površnih etiketa, iracionlanih mišljenja, društveno prihvaćenih fraza.
Dramaturg Vida Crnčević Basara, koja je takođe pisala o knjizi Bobana Stojanovića „Kao da je sve u redu“ naglašava da je Bobanova ispovest „hrabra, nežna prema predrasudama koje su ga progonile, on pokušava da razume i skinhedse koji su ga šutirali u glavu, i roditelje koji su ga odbacili“.
Vida Crnčević Basara dodaje i da se ova knjiga se ne bavi gejevima, nego i svim ostalim ljudima, ljudskom potrebom za ljubavlju i za prihvatanjem.
- Ono što me najviše fascinira u njegovoj ličnosti, veruje u promene na bolje. I ne samo što veruje, već se za njih i bori. To je, dragi čitaoci, Aktivista, a ne neki lezilebović koji putuje po svetu ogrnut šarenom zastavom i prima pare od gej lobija, ma koliko neki to žele baš tako da vide – dodaje Vida Crnčević Basara.
Knjiga „Kao da je sve u redu“ objavljena je u izdanju izdavačke kuće Argus Media, a može se kupiti na beogradskom Sajmu knjiga i u bolje snabdevenim knjižarama.
Poslednji komentari
  • sasa stankovic Vreme: 24.10.2013 03:26h

    Došlo je vreme da posle pisanija raznih TV voditeljki to uradi i gej aktivista ?! Svatko ko je malo drugačiji i poznaje azbuku i abecedu može napisati knjigu. Obično je to "Moj život je tužna priča" pa do nizanja ljubavnika i ljubavnica, kao mi u Srbiji nemamo šta drugo da radimo sem da čitamo tuđe autobiografije ?

  • Драгомир Vreme: 24.10.2013 07:49h

    Терањем ината и показивањем невероватне тврдоглавости да парадирате и по цену живота полако губите и наклоност нас толерантних грађана?Ја према вама немам никакву негативну верзију.И на улици бих вас бранио чак и ако би вас неко физички напао!Онога чега се плашим а то је да ћете на парадирању две или три године бити обучени као што доликује.После тога гледаћемо такву неукусну голотињу да ћемо се крстити са обе руке?Будите чланови партија и имајте представнике у скупштини и тако решавајте своје проблеме?После парадирања зомбија а ми их називамо вампирима народ ће изражавати незадовољство и питати се где то иде Србија!

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 24.10.2013 09:52h

    "...Мала, мала, мала група пед..., увек нам је вала само сметала..."

  • rod Vreme: 24.10.2013 11:30h

    Posle Suzane Mancic evo i ovoga sa knjigom.Pih sramota za ovaj nNAROD sta sve ovde nece biti...

  • Amanda Vreme: 24.10.2013 11:55h

    Verujem da niko od vas koji ste komentarisali nije ni pročitao knjigu. Takođe, koga bilo šta sprečava da istu napiše?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP