Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Rijaliti šou

FRKA

LGBT organizacija "Gayten-LGBT" traži izvinjenje od televizije Pink i Željka Joksimovića zbog Fifi!

Autor: Mondo | 06.11.2013 - 16:40:00h | Komentara: 6

Sinoć je u drugoj epizodi X Factora nastupio takmičar iz Makedonije koji se izjasnio kao transseksualna osoba, a od Željka Joksimovića je dobio neodobravanje.

Fifi

Frka oko nje(ga): Filip Janevski - Fifi

Tim povodom oglasila se LGBT organizacija Gayten-LGBT, Centar za promociju LGBTIQ prava i Labris, organizacija za lezbejska ljudska prava, najoštrije osuđuju sinoćnje ponašanje jednog od sudija u emisiji X Factor Adria, koje se emituje na kanalu televizije Pink.

U rijaliti emisiji takmičarskog karaktera koja je emitovana 5. novembra, pop pevač Željko Joksimović je pokazao osnovno nepoštovanje prema takmičarki koja se identifikuje kao transrodna osoba.
Željko je u direktnoj komunikaciji sa Filipom Janevskim - Fifi, iskazao najpre nepoštovanje, zatim nevericu i gađenje i na kraju diskreditovanje nje kao takmičarke na osnovu njenog rodnog identieta, a ne na osnovu njenih pevačkih sposobnosti.
Željko Joksimović kao javna ličnost ima odgovornost prema onome što u javnom prostoru izgovara. Isto tako i važnije, on pokazuje osnovno nepoznavanje prava na rodno izražavanje, i krši Antidiskriminacioni zakon, sudeći o osobi na osnovu njenog ličnog svojstva, ne na osnovu njenih glasovnih mogućnosti.
Podsećamo sinoć je u drugoj epizodi X Factora nastupio takmičar iz Makedonije koji se predstavio kao transseksulaca. Od Joksimović je dobio ne odobravanje.
 


Poslednji komentari
  • hromi daba Vreme: 06.11.2013 17:58h

    iPozdravljam način na koji je Joksimović izrazio svoje negodovanje za nastup makedonskog kandidata. Prijava koja označava kandidata bila je popunjena muškim imenom i prezimenom, tako ga je i željko oslovio. Zašto Filip nije napisao u prijavi da je Fifi, pa bi ga on tako i oslovio. Nadalje, zašto bi se svi morali slagati sa načinom kako živi gej populacija, ničim Željkop nije pokazao da ih mrzi, ali je dao do znanja da muškarca ne može osloviti u ženskom rodu. Takav stav je apsolutno legitiman i može se LGBT populacija kmečati kao jarac, on je u pravu. Šta bi trebalo, da im svima podilazimo u sztrahu da nas ne sačeka krivična prijava. Ma nije nego ?

  • tomi Vreme: 06.11.2013 19:45h

    Bravo Zeljko ,bravo majstore,

  • Jaca Vreme: 06.11.2013 19:56h

    Željko nikoga nije uvredio, to što se njemu ne sviđaju tranđe, to je njegova stvar, samo je rekao da ne peva dobro, što je i tačno. Samo nam još fali da pobednik bude neki tranđa i to iz Makedonije, svašta.

  • KAJA Vreme: 07.11.2013 08:03h

    Strašno dokle ide bezobrazluk tih osoba, pa Željko ih nije uvredio nijednim postupkom , nijednom recju, stavio je doznanja da muškarca ne može oslovljavati u ženskom rodu, i čemu sve ovo ? svako ima prava da bira svoj put, a strašno je koliko ide njihova drskost , pa još da im se Željko izvini, sramota stvarno, ......

  • dada Vreme: 07.11.2013 08:50h

    Podrzavam Željka,on nije nikoga vređao samo je rekao svoje mišljenje o gey populaciji.Ima pravo na svoje mišljenje kao i oni na svoj izričaj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP