Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Rijaliti šou

"KOCKA, KOCKA, KOCKICA"

Pre 40 godina emitovana prva emisija Branka Kockice!

Autor: 021.rs | 30.11.2014 - 23:00:00h | Komentara: 3

Prva epizoda kultne televizijske serije za decu, "Kocka, kocka, kockica", emitovana je prvi put pre 40 godina.

Branko Kockica

"Kockica" je imala više od 250 epizoda, a voditelj Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica je milionima dece, širom bivše Jugoslavije putem ove emisije prenosio sadržaj edukativnog i zabavnog karaktera. Ova emisija je, svojim kvalitetom, prevazilazila formu "bezazlenih" dečjih emisija, posebno u poređenju sa programima za decu koji se emituju poslednjih godina.
Ipak, Milićević je u nedavnom intervjuu priznao da ne bi ponovno radio ovu emisiju, jer smatra da bi taj pokušaj bio uzaludan.
"Kockica" je prikazivana do 1993. godine, a kasnije ponovo i 2005. Prvi urednik emisije bio je Ljubiša Bogićević, a scenarista Ljubiša Đokić. Posle desete epizode, urednica je bila Biserka Pejović.
Koncept emisije bio je sagrađen na formi pitanja i odgovora, a na snimanju su učestvovala i deca. U ovoj emisiji su nastali mnogi pojmovi i uzrečice, a najpoznatija je svakako "tata-ta-tira".
Ekipa koja je osmislila emisiju stvorila je prepoznatljiv obrazovno-zabavni koncept serije na temelju višegodišnjeg istraživanja, koje je sprovedeno po vrtićima i u razgovoru i savetovanju s vaspitačima i drugim stručnim kadrom. Rezultat ovog detaljnog istraživanja i nastojanja da serija ponudi kvalitetan sadržaj, jedna je od najboljih dečjih emisija, uz koju su odrastale mnoge generacije bivše "Juge".


Poslednji komentari
  • isterivac goveda Vreme: 01.12.2014 00:11h

    Nema više ni djece - nema ni Kockice!

  • Драгомир Vreme: 01.12.2014 12:49h

    Ја сам Бранка Коцкицу упознао још док није био познат!Краљ за дечије емисије!То су,бато,била времена!Мене мала деца обожавају јер користим низ Бранкових фора.Волим да се са њима играм ЈЕР ТИХ ИГРАЧА НИЈЕ БИЛО КАДА САМ БИО ЈА МАЛИ!Посебно сам пажљив према малим девојчицама из фамилије.Када год ми се пружи прилика водим их по продавницама где узимају шта год им се свиђа.

  • Pfeiffer Verica Vreme: 02.12.2014 10:00h

    Posle 18 god. i ako sad imam 34. god. opet bi sa zadovoljstvom gledala naj kvalitetniju deciju emisiju. Zao mi je sto moja deca nemaju ti priliku da rastu u svetu carstva , gde caruje drugartstvo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP