Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

EKSTREMNA PREVENTIVA

Anđelina Džoli, iako zdrava, odstranila obe dojke jer je imala 87 odsto šanse da dobije rak!

Autor: Daily Mail / N. G. | 14.05.2013 - 08:38:00h | Komentara: 7

Čuvena glumica Anđelina Džoli (37) podvrgla se duploj mastektomiji, operaciji uklanjanja delova ili cele dojke, kako bi smanjila mogućnost da oboli od kancera!

Anđelina Žoli i Bred Pit

Zajedno u teškim trenucima: Anđelina Žoli i Bred Pit

Kada je glumica saznala da poseduje gen BRCA1 koji čini da ona ima šansu od 87 odsto da dobije karcinom dojke, odlučila je da ode na preventivni hirurški zahvat kako bi smanjila verovatnoću da oboli od opake bolesti.

Njena majka Maršelin Bertrand umrla je od raka jajnika sa 56 godina, a Džolijeva je rekla da ima 50 odsto šanse da ga dobije i ona.

"Kada sam suočena sa ovim podacima odlučila sam da nešto preduzmem kako bih smanjila rizik što više mogu. Prelomila sam i uradila duplu mastektomiju. Počela sam od grudi, a ne od jajnika, jer je opasnost od kancera dojke veća, a operacija jednostavnija", rekla je Džolijeva Nju Jork Tajmsu.

"Šanse da dobijem rak dojke pale su sa 87 na 5 odsto nakon operacije. Ovo pričam da bi žene znale da odluka nije bila laka, ali da sam srećna zbog nje jer sada mogu deci da kažem da se ne boje jer će me izgubiti zbog raka", otkriva glumica.

"Pomaže što deca vide mamu isto kao pre, samo sa malim ožiljcima. Srećna sam što imam partnera, Breda Pita koji je pun ljubavi i podrške. Svi vi koji imate ženu ili devojku, znajte koliko ste bitan deo toga kroz šta prolazi. Bred je bio sa mnom sve vreme, svake sekunde tokom procedure", kaže Anđelina.

"Govorim ovo jer je kancer reč koja uteruje ljudima strah u kosti i izaziva osećaj bespomoćnosti, ali nije tako. Postoje šanse da se otkriju predispozicije i on spreči. Ne osećam se sada ništa manje ženom nego ranije. Bred i ja smo znali da će nas ovo iskustvo zbližiti i jeste", kaže ova hrabra žena.

Poslednji komentari
  • sali Vreme: 14.05.2013 10:22h

    Kakva ludaca Boze blagi! Prema tome sve osobe kojima je neko umro od raka treba da odstrane sve delove tela jer mozda obole! Svasta!

  • lavica Vreme: 14.05.2013 11:39h

    ova zena definitvno nije normalna...zabolela me glava dok sam citala tekst.. strasno...

  • Evropljanin Vreme: 14.05.2013 13:32h

    Ne bih se bas slozio da je zena luda. To svaka zena mora sama za sebe odluciti. Verujem da joj nije bilo lako. Kada imas decu, moras prvo na njih misliti, a ona je verovatno bas to ucinila. Rizik od 87 % nije bio za zanemariti. Mada priznajem, da sam i ja bio prvo totalno iritiran, kada sam procitao ovu vest. Sokantno, ali ako ce posluziti tome, da vise ljudi ode na preventivne preglede, onda je vec vredeo njen korak.

  • Lidija Vreme: 14.05.2013 13:36h

    To što ste navikli na srpske nadrilekare koji ne mogu da otkriju rak čak ni kad metastazira je vaš problem. Ona nije išla kod lekara kome je morala da da mito 100 dolara, već kod stručnjaka koji joj je rekao da postoji velika šansa... I postoje dve opcije, odstrane ti grudi dok te jede rak ili ti odstrane grudi da te ne bi jeo rak!

  • Shock Vreme: 14.05.2013 16:16h

    Ja sam sigurna da cu danas sutra dobit karcinom, gdje samo bog zna. I dalje se ne bih nikad odlucila na tako nesto

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP