Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

OSEĆA SE SJAJNO

Andrej Pejić postao Andreja!

Autor: Pulsonline | 25.07.2014 - 10:00:00h | Komentara: 12

Pre tri godine androgeni model Andrej Pejić pojavio se kao muškarac koji je nosio ženske kolekcije poznatih dizanera kao što su Mark Džejkobs i Paul Gaultier.

a

Nedavnog popodneva u julu mesecu u Njujorku, ogrlica na njegovom vratu, koja je označavala njegovo ime, izazvala je iznenađenje kod svakog. Umesto Andrej, pisalo je Andreja, i tako je androgeni model skrivenom porukom otkrio da je uradio operaciju promene pola. 

Andrej ili Andreja - šta vi mislite?

Andrej ili Andreja - šta vi mislite? | Foto: Profimedia.rs

 - Želim da podelim svoju priči sa svetom, jer mislim da imam društvenu odgovornost. Nadam se da ću ako budem otovoren o tome, to postati manji problem. Uvek sam sanjao da budem devojka, a jedan od mojih najranijih sećanja se vrti oko mamine suknje, kada sam pokušavao da budem balerina - priča Andreja (22) za magazin People.

- Bio sam srećan kada je došao trenutak pred operaciju. Tri meseca pre toga sam se napokon opet osetio kao ja - rekla je Pejićeva.
- Pre godinu i po dana sam rešila. Moj najveći san je bio da se osećam prijatno u svom telu - rekla je Andreja.

'Šta imamo među nogama privatna je stvar'

- Pre nego su me uveli u operacionu salu bila sam presretna. Koliko god čovek može biti srećan pre operacije. Oporavak je potrajao dosta dugo, prošla su tri meseca dok se nisam osećala kao ona stara ja - kaže Andreja.

Iako je sama odlučila da priča o promeni pola, kaže kako ne smatra da bi svaka osoba koja promeni pol o tome trebala pričati. Što imamo među nogama privatna je stvar, kaže ona.

Andreja svoju priču želi da podeli s javnošću jer, kaže, oseća se odgovornom i nada se da će to što će ona pričati o tome umanjiti famu promene pola i uveriti ljude da smo svi jednaki.

- Svi imamo jednaka prava i ne bismo trebali ocenjivati jedni druge po tome kojeg smo pola - rekla je Andreja.


Od 13. godine htela je da promeni pol

O operaciji pola počela je da razmišljat još kad je imala 13 godina. Otišla je u knjižaru u Melburnu, gde je živela s porodicom, i počela 'guglati'.

- Informacije koje sam pronašla na internetu oduševile su me i znala sam da postoji nada, da postoje opcije i odmah osetila olakšanje. Znala sam da je to to što trebam napraviti - rekla je Andreja.

S 13 godina počela je da pije hormone kako se u pubertetu ne bi pretvorila u pravog dečaka, toga se najviše bojala. O svojim željama je pričala s majkom i bakom i dobila njihovu podršku.

Poslednji komentari
  • Čiča Vreme: 25.07.2014 10:32h

    Mr. Garrison's fancy new vagina

  • Zoran Vreme: 25.07.2014 10:37h

    E dobro je da ste sa nama podelili tu vest.Sad našoj sreći nema kraja.HVALA

  • Мирослав Vreme: 25.07.2014 12:35h

    Е, важна ствар како се овај-ова осећа,мушко или женско или нешто између... све за лову и рекламу... неко може тако... сећам се оне сподобе Боки 13, која је то бљувотина из Македоније,као даминемамо довољно фракафуља овде.

  • lol Vreme: 25.07.2014 13:38h

    Ti si ćero tatin sin.

  • zoran Vreme: 25.07.2014 14:35h

    SRAM has Da bude... Sto trujete srpskog naroda???? Reklamirate homosexual Da je to sve normalno. nas srba nema mnogo trebate Da reklamirate Da se radjaju dece za 50 god srbija vise nece Da bude. znajte Da reklamiranje gejovi I parada je Politika ko finansira EU I amerika Da uniste naroda Da budemo robovi. znajte sve Sta sada radite na ovom svet za sve se to jednog Dana IDE izpred Boga. od Boga nema veci samar a od Boga nema Pepsi dar. pa bi izaberite put.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP