Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

SRBIN U AMERIČKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Beograđanin deli „Gremi“ nagrade!

Autor: Ekipa Alo! | 28.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Niko nema što Srbin imade! Poznati srpski dirigent i čembalista Predrag Gosta (43) postao je ove nedelje punopravni član američke Nacionalne akademije nauka i umetnosti snimanja, koja dodeljuje nagrade „Gremi“!

Veliko priznanje za  Predraga Gostu, koji  već 17 godina živi  i radi u Americi

Veliko priznanje za Predraga Gostu, koji već 17 godina živi i radi u Americi

Ova organizacija okuplja značajne muzičare, producente i snimatelje, odnosno one koji svojim delovanjem u diskografskoj industriji postižu najbolje rezultate, a najpoznatija je po dodeli svojih nagrada „Gremi“.


„Gosta već 17 godina živi i radi u SAD, a u poslednje vreme ponovo je sve aktivniji i kod nas“, saopštila je Nova beogradska opera, čiji je on umetnički direktor.

Jedan je od naših najznačajnijih dirigenata mlađe generacije. U SAD vodi orkestar na istorijskim instrumentima „Nju triniti barok“ (New Trinity Baroque), a kod nas se trenutno najviše pojavljuje u javnosti kao dirigent Novog simfonijskog orkestra “Makris” i umetnički direktor Nove beogradske opere, kao i Festivala rane muzike.

Gostino članstvo kao punopravnog člana koji ima pravo da glasa rezultat je njegovog dugogodišnjeg angažovanja u industriji audio-produkcije kao izvođača i producenta.

Na njegovih desetak izdatih kompakt diskova predstavlja se repertoarom od muzike renesanse do 21. veka. Njegov najnoviji CD izašao je prošlog meseca.
Debitovao je sa slavnim Londonskim simfonijskim orkestrom kao prvi dirigent sa prostora bivše Jugoslavije koji je dirigovao tim slavnim ansamblom.

...a Lejdi Gaga  šest „Gremija“

...a Lejdi Gaga šest „Gremija“ | Foto: Profimedia

Dodeljuju se od 1959.
 

Nagrade „Gremi“ se dodeljuju od 1959. i spadaju u red najvećih svetskih priznanja u oblasti muzike. Nagrada je zapravo pozlaćeni gramofon. Pre četiri godine, broj kategorija je smanjen sa 109, da bi ove godine u februaru bilo dodeljene 83 nagrade. Najviše „Gremija“ - 31, ima dirigent ser Georg Solti. Bend U2 i Stivi Vonder imaju po 22 nagrade. Reperi Kanje Vest i Džej Zi imaju po 21, a Bijonse i Brus Springstin imaju po 20 „Gremija“.

Poslednji komentari
  • mr Vreme: 28.03.2015 09:05h

    Da je ostao u Srbiji bio bi bez posla i niko za njega ne bi ni čuo.Srbi postaju poznati,oni školovani, samo kada napuste Srbiju, a Srbija je rezervisana za polupismene i"snalažljive"Partijce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP