Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

SPOR STEJT DEPARTMENTA I BAHATOG SINA AFRIČKOG DIKTATORA

Bitka za Majklovu rukavicu!

Autor: Ekipa Alo! | 19.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Američka vlada je započela pravnu bitku kako bi sprečila da velika kolekcija Majkla Džeksona, pokojnog kralja popa dospe u ruke sina afričkog diktatora!

Tatino zlato: Teodor Nguema Obiang Mangue

Tatino zlato: Teodor Nguema Obiang Mangue

Kolekciju u kojoj se nalazi i čuvena bela rukavica sa kristalima kupio je „prljavim“ novcem Teodor Nguema Obiang Mangue (42), sin predsednika Ekvatorijalne Gvineje. Američke vlasti su prošlog aprila od Teodora zaplenile robu vrednu više od 70 miliona dolara.

Vino od dva miliona $!


Zanimljivo je da je francuska policija zaplenila Teodorovu vilu vrednu 68 miliona dolara kod Pariza, kao i njegovu kolekciju vina vrednu dva miliona. „Tajm“ prenosi da su u garaži vile, koja ima 101 sobu, tursko kupatilo, frizerski salon i bioskop, pronađeno 11 superluksuznih automobila, među kojima su dva „bugati vejrona“.

Osim čuvene rukavice, zaplenjeno je i sedam statua Majkla Džeksona u prirodnoj veličini, čija je vrednost oko pola miliona dolara. Zaplenjena je i čitava flota „ferarija“, „lamborginija“ i „rols-rojseva“, kao i privatni avion vredan 38 miliona dolara i vila u Malibuu, vredna 30 miliona dolara.

Sin afričkog diktatora se preselio u Ameriku 1991. i tada je po tvrdnji tužilaštva preko banaka širom sveta počeo da pere novac ukraden iz javnih fondova te siromašne afričke države.

Rukavica je  prodata pre tri  godine na aukciji

Rukavica je prodata pre tri godine na aukciji

On je Majklovu rukavicu kupio pre tri godine na aukciji. Prema tužbi koja je podneta u Los Anđelesu, Teodor, koji je zvanično bio zaposlen kao ministar šumarstva, u poslednjih 20 godina oprao je više od 300 miliona dolara. Njegova zvanična plata bila je manja od 100.000 dolara godišnje.

On je operacijom pranja novca rukovodio iz vile u Malibuu, koja ima terene za golf i tenis i dva bazena. U pokušaju da izbegne ruku pravde, Teodor je imenovan i za potpredsednika Ekvatorijalne Gvineje i člana delegacije pri Unesku kako bi dobio diplomatski imunitet.

Kralj popa je  preminuo 25. juna  2009. godine:  Majkl Džekson

Kralj popa je preminuo 25. juna 2009. godine: Majkl Džekson | Foto: AP

Kako prenosi magazin „Tajm“, poreznicima je Teodor postao sumnjiv zbog trošenja velikih suma za koje nije imao pokriće. Njegovi advokati tvrde da je novac legalno zarađen.

„Vlada SAD i tužilaštvo nisu još naveli nijednu žrtvu iznude ili podmićivanja. Oni imaju samo dokaz o trošenju novca, a o njegovom poreklu samo spekulišu“, tvrde advokati.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP