Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NOVI DOKAZI

Britani Marfi ubijena otrovom za pacove?

Autor: Tportal.hr | 19.11.2013 - 10:45:00h | Komentara: 0

Uzrok smrti mlade glumice doveden je u pitanje nakon što su novi laboratorijski testovi pokazali kako je možda bila otrovana

Britani Marfi

Britani Marfi | Foto: Reuters

Britani Marfi je umrla 2009. godine. Imala je tek 32 godine. Smrt je proglašena nesrećnim slučajem do kojeg je dovela kombinacija konzumiranja više droga, upale pluća i anemije zbog manjka gvožđa.
Pet meseci kasnije je njen suprug, 40-godišnji Simon Monjack, pronađen mrtav. Uzrok? Takođe kombinacija upale pluća i anemije.
Glumičin otac Anđelo Bertoloti prošle godine je tužio firmu koja je izvršila autopsiju i policiju u Los Anđelesu kako bi dobio detaljan izveštaj toksikologa. Sumnjao je kako nisu obradili uzorke kose, zbog čega je pogrešno određen uzrok smrti.
Scenaristica Džulija Dejvis, koja je radila za američko Ministarstvo državne sigurnosti i pripremala biografiju Britani Marfi, iznela je teoriju o mogućem trovanju, piše Huffington Post. Takođe joj je bilo sumnjivo to što nije obavljeno testiranje kose, naročito pošto je Monjack umro pod sličnim okolnostima.
Tužba je odbačena, ali Bertoloti je navodno uspeo da dobije uzorke kose, krvi i tkiva svoje ćerke za nezavisno testiranje. Rezultati su pokazali prisutnost deset teških metala znatno iznad granice koju u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji smatraju visokom.
Ovi metali se obično mogu naći u otrovima za pacove, pesticidima, insekticidima... Uglavnom tvarima za koje je malo verovatno da bi bilo ko dobrovoljno konzumirao.
Nakon glumičine smrti proširile su se glasine o anoreksiji, slučajnom predoziranju pa čak i samoubistvu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP