Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NIJE LJUBITELJ TATINE MUZIKE

Ćerka Kurta Kobejna ne sluša "Nirvanu"

Autor: Tanjug | 09.04.2015 - 11:30:00h | Komentara: 0

Ćerka Kurta Kobejna, Frensis Bin Kobejn otkrila je u intervjuu Roling Stoun magazinu da nije veliki ljubitelj "Nirvane" niti grandž muzičke scene.

Frensis Bin Kobejn i Kortni Lav

Frensis Bin Kobejn i Kortni Lav | Foto: Profimedia

Frensis Bin Kobejn, 22-godišnja vizuelna umetnica i producent dokumentarca o svom ocu "Cobain: Montage of Heck" priznala je da nije veliki ljubitelj muzike svog oca.

- Ne volim toliko Nirvanu. Više mi se dopada Merkjuri Rev, Osasis, Brajan Džounstaun Masakr. Grandž scena me toliko ne zanima - rekla je ona i dodala da je "Territorial Pissings" sjajna pesma.

Kobejnova je u intervjuu rekla i da se povremeno druži sa preostalim članovima Nirvane.

- Dejv, Krist i Pet došli su jednom do kuće gde sam živela. To je bio prvi put posle duže vremena da su bili zajedno i imali su nešto što smo nazvali 'KK jeza' jer su gledali u mene i videli Kurta. Gledali su me i videlo se da vide duha... Ali, bilo mi je drago što su došli. Bilo je to kul iskustvo, ponovno okupljanje Nirvane minus jedan. Sa izuzetkom njegovog potomka - ispričala je Frensis Bin.

Režiser dokumentarca Bret Morgen rekao je listu NME da je frontmen Nirvane umro od "slomljenog srca".

Morgen je ispričao da je pronašao pravo Kobejnovo samoubilačko pismo i da mu se sada, posle toliko istrazivanja, ono ne čini logičnim.

- Pronašao sam njegovo pravo pismo što je bilo neočekivano. Otvorio sam kutiju u obliku srca i bilo je tamo. I ja sam bio u fazonu: 'Na osnovu svega što sam video, ovo nema smisla'. Kurt nije imao problem sa napuštanjem muzike, otvoreno je pričao o tome. Da je želeo da prestane sa nastupima, jednostavno bi prestao. Ništa nije vodilo do tog pisma - rekao je režiser.

U filmu Kobejnova udovica Kortni Lov otkriva da je Kobejn pokušao da se ubije u Rimu 3. marta 1994. jer je znao da ona "razmišlja" o tome da ga prevari.

Morgan smatra da je to doprinelo pevačevom samoubistvu 5. aprila 1994.
- U filmu vidite da je sva jaja stavio u jednu korpu. I kada je umislio da su se sva porazvijala, ostao je osećaj poniženja. Kurt Kobejn je umro od slomljenog srca. Mislio je da ga žena vara, a ona i Frensis su bili sve što je imao. Film pokušava da shvati zašto je Kurt tako reagovao na izdaju - ispričao je Morgan.

Dokumentarac, koji je dobio podršku Kobejnove udovice i ćerke, premijerno je u januaru prikazan na Sandens festivalu, a na američku televiziju HBO stiže početkom maja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP