Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

INTERESANTNI ČASOVI

Češka učiteljica pustila deci 50 nijansi sive!

Autor: Tanjug | 05.06.2015 - 13:30:00h | Komentara: 1

Učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Hradecu Kralove na istoku Češke u želji da časovi engleskog jezika budu zanimljiviji pustila je deci film "50 nijansi sive" i momentalno dobila otkaz.

50 nijansi sive

50 nijansi sive | Foto: Profimedia

 
Đaci završnog, devetog razreda osnovne škole u okviru nastave gledali su odabrane inserte tog svetskog blokbastera u originalu ali direktor škole nije pokazao ;razumevanje za usavršavanje jezika gledanjem erotskih scena, iako je film ;u bioskopima dozvoljen i maloletnicima starijim od 15 godina i nastavnicu je otpustio. ;
"Direktor je rešavao tu stvar i došao do zaključka da takve ilustracije nemaju ;nikako mesta u nastavi i kvalifikovao je postupanje učiteljice kao grubo kršenje radnih obaveza", kazala je za današnje Pravo portparol gradskih vlasti u Hradecu Kralove koje su osnivači škole, Magdalena Vlčkova.
Ako je suditi po anketi u susednoj Poljskoj većina učenika završnih razreda osnovnih škola i đaci srednjih već su knjigu pročitali a u regionu zabranu za taj film sve do punoletstva ima samo Slovačka. Poljski đaci srednjih škola i gimnazija u nacionalnoj anketi koju organizuje ;mesečnik Biblioteka u školi odabrali su za najinteresantniju knjigu poslednjih ;godina upravo "Pedeset nijansi - Siva" E. L. Džejmsa, odnosno britanske književnice Erike Leonard.

50 nijansi

50 nijansi | Foto: printskrin Jutjub

U anketi u kojoj je 450.000 đaka širom Poljske predlagalo naslove tri najinteresantnije knjige, čak 13.500 na prvo mesto stavilo je ljubavne sado-mazo igrice američke studentkinje i bogatog tajkuna. Prvenstvo na listi za taj roman kome kritika uglavnom osporava umetničke vrednosti a neki je ironično nazivaju soft pornografijom za mame, zbog širokog ženskog čitalačkog kruga donelo je glavobolje organizatorima ankete zato što ;u tim anketama preporčuju da se literarni ukus đaka uzme u obzir kada se nabavljaju knjige za biblioteke.
Popularnost štiva koje se sigurno u Poljskoj neće naći u obaveznoj lektiri ;u mesečniku Biblioteka u školi objašnjavaju masivnom reklamnom kampanjom za istoimeni film rađen po romanu.
Poslednji komentari
  • sasko Vreme: 06.06.2015 01:33h

    Tako treba svaka cast direktore taj film je takva glupost neverovatna

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP