Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

HUMANI GLUMAC ISPUNIO POSLEDNJU ŽELJU DEVOJČICI NA SAMRTI

Čovek velikog srca!

Autor: Ekipa Alo! | 18.08.2014 - 08:32:00h | Komentara: 0

Slavni glumac Robin Vilijams bio je čovek velikog srca. Komičar koji je 11. avgusta oduzeo sebi život obesivši se usled teške depresije u svom domu u Kaliforniji bio je i veliki humanitarac, ali o toj strani svoje ličnosti nije voleo da priča.

Robin Vilijams je 2004.  iznajmio privatni avion da bi  posetio Džesiku Kol, koja  je umirala od kancera  mozga, a čija je posle

Robin Vilijams je 2004. iznajmio privatni avion da bi posetio Džesiku Kol, koja je umirala od kancera mozga | Foto: Profimedia

Zato su tek nakon njegove smrti počele da se pojavljuju priče o njegovoj veličanstvenoj ličnosti, a jedna od tih priča je i o poseti devojčici koja je umirala od kancera, a čija je velika želja bila da upozna ovu filmsku legendu.


Vilijamsa je, kako prenosi „Hafington post”, 2004. godine pozvala humanitarna organizacija „Make-A-Wish”, koja se trudi da deci koja umiru od teških bolesti ispuni najveću želju u životu. Zamolili su ga da primi u posetu Džesiku Kol (13) iz Grinsboroa u Severnoj Karolini, koja je umirala od kancera mozga. Njena poslednja želja bila je da upozna svog heroja, koga je obožavala zbog uloge u filmu „Gospođica Dautfajer“.

 
Naravno, Vilijams je istog trenutka pristao. Ali, kada je došao trenutak da ga devojčica poseti, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo i ona nije mogla da otputuje u Kaliforniju. Ipak, Vilijams je istog časa kada je saznao za tu vest iznajmio privatni avion i u najvećoj tajnosti otišao kod nje. Proveli su čitavo popodne zajedno igrajući karte i gledajući američki fudbal.
- Ponašao se kao da je oduvek poznaje. Bilo je veoma zabavno provesti taj dan s njim - rekla je Džesikina majka Marša.

Devojčica je dva meseca kasnije izgubila bitku sa kancerom i preminula.
Iako je ova priča tek sada ugledala svetlost dana, odranije je poznato da je Vilijams kao veliki humanitarac i čovek ogromnog srca posećivao teško bolesnu decu, pokušavajući da im makar na trenutak učini živote lepšim i olakša im muke. Dugi niz godina je išao u dečju bolnicu „Sveti Džud“, gde je posećivao najmlađe pacijente i iznenađivao druge bolesnike i posetioce po hodnicima.

Ljudina: Robin i Džesika, dva meseca pre njene smrti

Ljudina: Robin i Džesika, dva meseca pre njene smrti

Učestvovao je u brojnim kampanjama za prikupljanje novca za istraživanje raznih bolesti, a prošle godine se pojavio i u videu za sakupljanje pomoći za devojčicu po imenu Darsi, koja se borila s tumorom na mozgu.
- Svet je izgubio izuzetnog čoveka i zabavljača. Dečja bolnica „Sveti Džud“ ostala je bez neverovatnog prijatelja i podrške. Njegov humor donosio je osmehe na lica našim pacijentima i članovima njihovih porodica i iskreno i duboko doticao srca svih koji su ga poznavali - saopštila je povodom Vilijamsove smrti ta medicinska ustanova.

Antigej protest na sahrani!


Vestboro baptistička crkva najavila je da će na dan sahrane velikog glumca održati antigej protest ispred groblja.
Ova kontroverzna organizacija poznata je po tome što neretko na sahranama pravi ovakve neprimerene performanse zbog netrpeljivosti prema LGBT populaciji.
Vilijamsov „greh”, zbog kojeg je najavljen protest, jeste uloga gej muškarca u komediji „Birdcage“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP