Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

SRAMOTA

Čuveni voditelj dnevnika, Brajan Vilijams godinama lagao gledaoce! (VIDEO)

Autor: jutarnji.hr | 08.02.2015 - 23:00:00h | Komentara: 2

Voditelj i urednik najgledanije američke informativne emisije, Brajan Vilijams, već se nekoliko dana nalazi u fokusu javnosti zbog otkrića da 12 godina prepričava neistinitu priču o avanturi koju je navodno doživeo tokom izveštavanja o ratnim zbivanjima u Iraku.

Brajan Vilijams

Brajan Vilijams | Foto: Profimedia.rs

Proteklog vikenda, pokušavajući da oda počast američkim ratnim veteranima, Brajan je u emisiji "Nightly News" ponovno ispričao kako je 2003. godine bio u helikopteru koji se našao pod raketnom paljbom. Međutim, ubrzo su se javili članovi posade i pilot tog helikoptera koji su demantovali njegovu priču i rekli da on nije bio sa njima na tom letu.

  - Izvini druže, ali ja se ne sećam se da si bio u mom helikopteru. Doduše, sećam se da si sat vremena nakon što smo sleteli došao do mene kako bi me pitao što se dogodilo - napisao je na Lens Rejnolds na svoj Fejsbuk profilu.

Voditelj je potom na Fejsbuku i u samoj emisiji ponudio pomalo bizarno objašnjenje da je zaboravio kako je zapravo bio u drugom helikopteru, koji uopšte i nije bio pod paljbom, već je hitno morao da sleti u Irak zbog peščane oluje.

Usledile su brojne kritike, a iz arhive su izvučeni snimci na kojima se vidi da je Vilijams epizodu sa pogođenim helikopterom prepričavao nekoliko puta i to zapanjujuće detaljno da gotovo niko u njegovu priču nikad nije posumnjao.

NBC je prvo stao iza voditelja, ali je u petak ipak saopšteno da pokreću internu istragu o celom slučaju, ali i o mogućim drugim situacijama u kojima čovek, koji je do juče bio jedan od onih kojima se najviše veruje, možda nije govorio istinu.


Tako se pojavila i sumnja u Vilijamsovu tvrdnju da je, tokom izveštavanja o uraganu Katrina, u Nju Orleansu video leševe kako plutaju po ulicama grada.

Problem je to što je on, dok je izveštavao, bio smešten u kvartu koji gotovo uopšte nije bio pod vodom.

Takođe, mnogi ukazuju i na još jednu epizodu iz Iraka kada je Villijams prizore američkog bombardovanja velikih Sadamovih vojnih postrojenja uporedio sa savezničkim napadom na Drezden.

Kako se za samo nekoliko dana stvorio toliki pritisak, u subotu uveče Vilijams je u saopštio kako se na nekoliko dana povlači iz emisije, koju svako veče gleda desetak miliona ljudi.

Teško da će ovakav potez zadovoljiti sve brojnije kritičare, koji su proteklih dana zahtevali od NBC-a da mu uruči otkaz.

Problem za NBC je što je njihov voditelj za samo nekoliko dana izgubio kredibilitet koji će veoma teško povratiti.

Poslednji komentari
  • GROM016 Vreme: 09.02.2015 10:37h

    a kada ce se objaviti natragicnija laz AMERICKA SATANIZACIJA SRBA???? amerikanci otvorite dusu I recite ISTINU!!!!!????

  • Milan Vreme: 09.02.2015 19:29h

    Tako je i Klintonova lagala da je u Tuzli bila pod paljbom srpskih snajpera, a kada su joj protivrecili, rekla je da se zabunila.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP