Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ČUVENI GLUMAC O NAJPOPULARNIJOJ HUMORISTIČKOJ SERIJI

Delboj je trebalo da bude deka!

Autor: Ekipa Alo! | 30.12.2013 - 07:45:00h | Komentara: 1

Glumac Dejvid Džejson, koji se proslavio ulogom Delboja u kultnoj seriji „Mućke“, trebalo je da glumi deku! Ovu, ali i druge dogodovštine iz serije, Džejson je otkrio u svojoj autobiografiji “Moj život”.

Serija Mućke

Serija Mućke

- Tvorac “Mućki” Džon Saliven je pokušao s nekoliko glumaca u ulozi Delboja, a ja sam bio prvobitno zamišljen kao deka. Ipak, na kraju me je pustio na audiciju sa Lenardom Pirsom, koji je dobio tu ulogu, i Nikolasom Lindharstom, odnosno Rodnijem. Kada smo progovorili i kada sam prvi put Rodniju rekao “you, plonker”, bilo je jasno da je šou napisan baš za nas - priseća se Džejson, koji je inspiraciju za Delboja dobio dok je radio kao električar.


- Imao sam 19 godina i sa drugom sam po gradilištima tražio posao. Sreli smo građevinskog preduzimača Dereka Hoklija, Koknija u odelu od kamilje dlake sa zalizanom kosom. U trenutku kada sam pročitao scenario “Mućki”, video sam njega! U jednom intervjuu sam to rekao, ali se i zabrinuo da ne uvredim čoveka. Godinama kasnije, dobio sam pismo od njegove ćerke, koja je kratko napisala da joj je otac umro, ali da je bio oduševljen saznanjem da je po njemu nastao Delboj - sa setom je ispričao Džejson, ali se i prisetio nekih dogodovština sa snimanja.

- Voleo sam da se šalim sa Lindharstom. Lenard je voleo naš smisao za humor, ali se naljutio kada smo mu jednom ušli u garderobu, izvrnuli odelo i cipele zakucali za pod - priseća se Džejson i dodaje da je jedna od najluđih scena snimljena 1996. u Bristolu, a ne u Londonu. U pitanju je ona u kojoj Delboj i Rodni, maskirani kao Betmen i Robin, trče kroz mračnu ulicu. Bila je to prva epizoda iz božićne trilogije koja se završila tkao što su Troterovi konačno uspeli da dođu do novca. Sve je išlo ka tome da je u pitanju poslednja epizoda.

- U studiju smo nakon sminanja pozdravljeni ovacijama, tokom kojih smo stajali zagrljeni na setu i iskreno plakali. Ipak, 2001. smo snimili još jednu trilogiju, a pred kraj 2011. sreo sam se sa Džonom da popričamo o povratku - sa Delbojem starim 65 godina - da se vidi šta je ko od nas postao. Bio sam raspoložen za tu ideju, ali nekoliko nedelja kasnije stigla je tužna vest - Džon je umro od upale pluća. Tada je šou zaista bio gotov, stavljen na listu na kojoj se nalaze predivne uspomene. Zaista mi nedostaje taj čovek - zaključio je Delboj.

Neki od najčuvenijih citata
- Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri! - Delboj

- Snimio je samo jedan odličan film i više niko nije čuo za njega! - Triger o Mahatmi Gandiju
- Posao nam ide relativno dobro. Mislim, vrlo smo dobri u poređenju sa prodavcem džina u Iranu - Delboj
- Kada je bio mlađi, Delboju je pojam sigurnog seksa bio da ne kaže devojci gde živi - Rodni
- Da si ti bio zadužen za poslednju večeru, uzeo bi nešto za poneti - Rodni Delboju

Poslednji komentari
  • ubah Vreme: 30.12.2013 13:15h

    ...neponovljivo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP