Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PROTEST

Dolče i Gabana zatvaraju butike u Milanu zbog neplaćenih poreza

Autor: Blic | 19.07.2013 - 22:34:00h | Komentara: 0

Dizajneri Domeniko Dolče (54) i Stefano Gabana (50), koji su proglašeni krivima za utaju poreza i osuđeni na kaznu zatvora prošlog meseca, privremeno su zatvorili devet prodavnica u glavnom gradu Italije u znak protesta.

Dolče i Gabana

Ljuti: Dolče i Gabana sa Kajli Minog| Foto: facebook

Prošlog meseca ovi dizajneri su proglašeni krivima za neprijavljenih oko 400 miliona evra kroz prodaju svojih D&G brendova koje su postavili u Luksemburgu 2004. godine. Tužilac je zatražio da Dolče i Gabana budu osuđeni na dve i po godine zatvora. Sudija je naredio da dizajneri isplate 500.000 evra odštete.

- Nismo više spremni da tolerišemo neprevdene optužbe u ime italijanske poreske policije, kao i napade od strane javnog tužilaštva i medijski napad kojim smo izloženi. Ne samo zbog nas, nego pre svega zbog onih ljudi koji rade sa nama - navodi se u pismu koje su danas objavili Dolče i Gabana.

- Konačno, ogorčeni time kako nas tretiraju u Milanu, odlučili smo da zatvorimo sve naše prodavnice u gradu (ukupno devet maloprodajnih objekata) u naredna tri dana, počevši od danas. Rođeni smo u Milanu i uvek smo bili veoma zahvalni ovom gradu. Takođe, moramo da naglasimo da smo poslednjih 30 godina uložili mnogo truda i rada za ovaj grad. Prestiž i međunarodnu vidljivost, radna mesta i ekonomski razvoj - pišu Dolče i Gabana.
- Samo u našim prodavnicama u Milanu obezbedili smo posao za više od 250 ljudi, koji će u narednim danima dobiti naknadu, čak i ako naše prodavnice ostanu zatvorene - ističu oni.
- Uprkos našim strastima i osećanjima odgovornosti koji nas guraju da nastavimo i dalje da radimo sa našom uobičajnom posvećenošću i pogonom, mi smo umorni od stalnog klevetanja i uvreda od strane medija, koji su štetni za spokoj naših radnih mesta i ometaju nas od našeg rada kao dizajnera. Zatvaranje naših prodavnica u Milanu je simbol našeg prezira - zaključili su Dolče i Gabana.

Poznati dizajneri negiraju bilo kakve optužbe na nezakonite radnje i planiraju da se žale.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP