Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PREDRAG BJELAC, SRPSKI GLUMAC, NA PRIVREMENOM RADU U ČEŠKOJ:

Donald je najveća
faca sa kojom sam radio!

Autor: A. Petrović | 03.01.2014 - 05:00:00h | Komentara: 0

„Donald Saterlend je ubedljivo najveća faca sa kojom sam dosad radio”, raportira za „Alo!” utiske iz 2013. godine, Predrag Bjelac (51), naš poznati glumac, koji je trenutno sa porodicom na privremenom radu u Češkoj.

Peđa Bjelac

Na snimanju filma „Ironclad: Battle For Blood”: Predrag Bjelac
 

  • Peđa Bjelac | Foto:
  • Peđa Bjelac | Foto:
  • Peđa Bjelac | Foto:
  • Peđa Bjelac | Foto:
 

„Hari Poter mi je
i dalje u lepim
uspomenama. Žao
mi je što je ceo serijal
završen”, kaže za
„Alo!” Igor Karkarof

„Sad u oktobru sam snimao nekoliko epizoda serije ‘Krosing lajns’ u kojoj jednu od glavnih uloga igra legendarni Saterlend. Iako je velika zvezda, on je bio potpuno opušten. Nezaboravan je lik. Družili smo se ceo dan na snimanju. Kada je saznao da sam iz Beograda i Srbije bio je oduševljen. On ima 78 godina i setio se da je ‘Kelijeve heroje’, jedan od njegovih najboljih filmova, snimao u Jugoslaviji. Ceo dan je pročao samo o tome. U tom filmu igrali su još Klint Istvud i Teli Savalas. Snimali su u Beogradu, Novom Sadu i Umagu. Donald mi je rekao da je dok je snimao u Jugoslaviji saznao da je njegov drugi film ‘M.E.Š.’ dobro prošao kod kritike. Bio je prezadovoljan, a posle je upravo on sa tim filmom ostvario uspeh i lansirao se među najveće zvezde”.

Tamo pare,
ovde srce!

Po čemu se razlikuju rad u inostranstvu na velikim produkcijama i rad kod nas?
„To me mnogi često pitaju i provatno. jednostavno je, tamo ima par, a kod nas su srce i duša”, bez previše mudrovanja otkriva Bjelac.

Kakvi su vam još utisci iz 2013. godine. Koliko ste imali posla?
„I dalje radim u Češkoj. U 2013. sam imao ukupno osam projekata. Najznačajniji je svakako krimi-serija ‘Cirkus Bukovski’ u kojoj glumim jednu od glavnih uloga. Ova serija je proglašena za događaj godine u Češkoj i dobila je odlične kritike. Snimio sam i tri sezone serije ‘Borodžija’ gde glumim kardinala Frančeska Pikolominija. Glumio sam i u filmu „Čajld 44” gde glavne uloge imaju Tim Hardi i Geri Oldman. Glumio sam i u jednom nemačkom i jednom hongkonškom filmu. Verovatno sam prvi Srbinu u nekom hongkonškom filmu. Kod njih vlada velika ekspanzija filmske industrije. Sezona je što se mene tiče bila više nego ispunjena”.
Bili ste pravo iznenađenje u filmu „Hari Poter i vatreni pehar” iz 2005. koji je zaradio za naše uslove neverovatnih 896 miliona dolara. Kako danas gledate na to vreme?

„Hari Poter mi je i dalje u lepim uspomenama. Žao mi je što je ceo serijal završen. Moj lik Igor Karkarof, direktor škole ‘Durmstrang’ nije preživeo i prešao u naredni nastavak. Klinci su me često prepoznavali na ulici po ovoj ulozi”.

A kod nas je l’ vas prepoznaju na ulici?

„Kod nas je zapamćena uloga Barona u filmu ‘Kad porastem biću kengur’. Prvih godina posle snimanja filma nije bilo odjeka. Ali poslednjih godina me svi stalno prepoznaju po toj ulozi. Valjda zbog toga što se taj film često reprizira”, zaključuje glumac.

Biografija
Predrag Bjelac je rođen 30. juna 1962. u Beogradu. Diplomirao je na FDU 1986. Bio je stalni član pozorišta „Boško Buha”, a igrao je i na scenama „Atreljea 212” i „Zvezdara teatra” Glumio je samog sebe u filmu „Kako je propao rokenrol” iz 1989. Glumio je i u domaćim filmovima „Čudna noć”, „Šest dana juna”, „Poslednja priča”, TV seriji „Vuk Karadžić”... U tadašnju Čehoslovačku se preselio 1992. Oženjen je. Sa suprugom Katarinom i sa ćerkama Unom i Tarom živi i radi u Pragu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP