Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

BOGATAŠ PRED SUDOM

Donald Tramp prevario studente!

Autor: Tanjug | 25.08.2013 - 13:15:00h | Komentara: 2

Javni tužilac savezne američke države Njujork zatražio je sudskim putem 40 miliona dolara odštete od američkog magnata nekretnina Donalda Trampa zbog vođenja lažnog Univerziteta Tramp, koji je obećavao studentima da će od njih načiniti bogataše, ali im za skupu školarinu nije ponudio gotovo ništa.

Svim sredstvima protiv Obame: Donald Tramp

Ne veruje da ikoga prevario: Donald Tramp | Foto: FoNet / EPA

Tužilac Erik Šnajdermen ističe da su, u periodu od 2005. do 2011. godine, mnogi od 5.000 studenata, koji su plaćali i do 35.000 dolara za školovanje, očekivali da će bar upoznati Trampa, ali da je sve što su dobili od skupih i uglavnom beskorisnih seminara bilo to što su se fotografisali ispred slike jednog od najbogatijih ljudi na svetu.
"Univerzitet Tramp", uz znanje i učešće Donalda Trampa, oslanjao se na priznanje i status slavne ličnosti kako bi iskoristio klijente koji su verovali u brend Tramp", rekao je Šnajdermen.

Zvezda rijaliti soua "Šegrt" (The Apprentice) uzvratio je, međutim, da ni on ni njegov univerzitet nikada nikoga nisu prevarili, da je tužba koju je podneo demokrata Šnajdermen lažna i politički motivisana i da tužilac na ovaj način želi da od njega iznudi novac za kampanju.
Državna služba za obrazovanje naložila je Trampu da promeni naziv svog "preduzeća" pre nekoliko godina, jer nema licencu i ne ispunjava zakonske definicije univerziteta.
"Univerzitet" je 2011. godine preimenovan u Preduzetnički institut Tramp, od kada su protiv njega podnete brojne prijave i pokrenuto nekoliko parnica, jer nije ispunio obećanja koja reklamira. Tramp, inače otvoreni konzervativac, od 2010. godine je na kampanje u Njujorku potrošio više od 136.000 dolara, a za Šnajdermenovu kandidaturu za javnog tužioca te godine dao je 12.500 dolara.
Poslednji komentari
  • Srdjan Svedska Vreme: 25.08.2013 19:54h

    Matori laznjak...

  • momazver Vreme: 26.08.2013 06:24h

    lik je ocvala prebogata,prepotentna/mislim na karakter/ americka ljiga./vidi sliku/

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP