Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

POSLE 46 GODINA

Elton Džon se oprašta od muzike!

Autor: Tanjug | 17.07.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

Nakon gotovo pet decenija karijere, legendarni britanski muzičar Elton Džon odlučio je da se oprosti od muzike kako bi se posvetio porodici.

Elton i Dejvid!

Želui da se posveti porodici: Elton sa porodicom


Na koncertu koji je održao u utorak u južnom francuskom gradu Karkasonu, Džon je otpevavši svoj čuveni hit "Candle In The Wind" poručio iznenadjenoj publici: "Nema više koncerata, nema više muzike, nema više pesama!"

Prema pisanju nedeljnika Pari Mač, 67-godišnji pevač želi da provede više vremena sa sinovima Zakarijem (2) i Ilajdžom (sedam meseci).

Osim ako se ne bude predomislio, kao svojevremeno mnoge njegove kolege, njegov poslednji, 31. studijski album biće "The Driving Board" koji je objavljen u septembru prošle godine.

Trenutno na turneji, koja će se završiti 22. novembra, ostaje mu da održi još devet koncerata pre nego što se zauvek oprosti od publike.

Elton Džon je rekorder u svakom pogledu. Od početka 1970-ih, kada je izdao svoj prvi album, prodao je više od 350 miliona nosača zvuka u svetu i zauzeo drugo mestu po broju prodatih solo albuma u istoriji muzike, odmah iza Majkla Džeksona.

Ali to nije sve. Veliki ljubitelj koncerata, tokom karijere je održao više od 3.000 nastupa. Dobitnik je i ogromnog broja nagrada: 18 Brit trofeja, šest Gremija, 14 Tonija i jednog Oskara koji je osvojio 1995. godine za originalnu pesmu za animirani film "Lion King".




Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP