Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NOVI DETALJI IZ BURNOG ŽIVOTA KRALJA ROKENROLA

Elvis molio da bude tajni agent FBI!

Autor: Ekipa Alo! | 16.08.2013 - 09:00:00h | Komentara: 0

„Dragi, gospodine predsedniče. Želeo bih da vam se predstavim. Ja sam Elvis Prisli i divim vam se i imam veliko poštovanje prema poslu koji obavljate“, navodi se u pismu koje je kralj rokenrola poslao tadašnjem predsendiku Amerike Ričardu Niksonu.

Preminuo je na današnji dan 1977. godine: Elvis Prisli

Preminuo je na današnji dan 1977. godine: Elvis Prisli | Foto: AP

Elvis je u pismu molio Niksona da postane tajni agent FBI i pomogne mu da spase Ameriku od hipika, komunista i „Bitlsa“.


Pevač je od predsednika tražio i da dobije policijsku značku. Pismo pisano rukom, na pet stranica sa puno podvučenih delova dovelo je do toga da Nikson u Beloj kući primi Elvisa, koji je bio poznat i po svojim desničarskim stavovima. Elvis je pismo napisao u decembru 1970. kada je imao 35 godina.
Pre nego što ga je napisao, Elvis je imao žestoku svađu sa ocem Veronom i suprugom Prisilom oko raskalašnog trošenja novca. Te godine je Elvis prijateljima za Božić poklonio 10 automobila marke „mercedes“ i 32 puške.
Nakon svađe Elvis je otišao na aerodrom i imao seriju nasumičnih letova po Americi. Pismo je napisao na letu od Los Anđelesa do Vašingtona. Elvisovi prijatelji veruju da je njegov glavni motiv da postane tajni agent FBI bila želja da dođe u posed policijske značke, kako bi upotpunio svoju kolekciju predmeta vezanih za organe reda.

Predsednik je  imao podršku  najpoznatijeg  pevača na svetu: Ričard Nikson i Elvis Prisli

Predsednik je imao podršku najpoznatijeg pevača na svetu: Ričard Nikson i Elvis Prisli | Foto: AP


Na tom letu sa Elvisom je bio i Džordž Marfi, senator iz Kalifornije koji je pevaču i predložio da napiše pismo predsedniku Niksonu.

„Upotreba droge, hipici, radikalne studentske organizacije, Crni panteri i mnogi drugi me smatraju svojim neprijateljem i zovu me establišmentom. Ali ja to zovem Amerika i volim je. Spreman sam da učinim sve da služim svojoj zemlji. Proučio sam zloupotrebe droge i komunističke tehnike ispiranja mozga“, naveo je još Elvis u pismu, koje je lično 21. avgusta 1970. doneo u Belu kuću. Nikosn je Elvisu ispunio želju i pevač je potom koristio policijsku značku da zaustavlja vozače na autoputevima.

Legendarne  „bube“!

Legendarne „bube“! | Foto: Reuters

„Bitlsi“ mrze Ameriku!

Elvis je tokom 30-minutnog sastanka sa Niksonom morao da agentima Tajne službe preda svoj „kolt 45“, pištolj iz drugog svetskog rata. Tokom razgovora Elvis je predsedniku skrenuo pažnju na to da „Bitlsi“ mrze Ameriku, gde su došli da zarade novac, dok kući šire anti-američke stavove. Pre nekoliko godina Ringo Star, bubnjar „Bitlsa“ izjavio je da je Elvis pokušao da bendu zabrani nastupe u Americi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP