Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ZA NAJBOLJU I NAJIZVOĐENIJU NUMERU

Emeli Sande osvojila dve ''Ajvor Novelo'' nagrade (VIDEO)

Autor: Tanjug | 17.05.2013 - 09:37:00h | Komentara: 0

Škotska pevačica Emeli Sande osvojila je sinoć nagrade za najbolju pesmu i najizvođeniju numeru (Next To Me) na 58. dodeli britanskih nagrada ''Ajvor Novelo''.

Emeli Sande

Emeli Sande | Foto: youtube

Pevačica zbog poziva iz Bele kuće nije bila prisutna da primi nagrade jer je trebalo da nastupi pred predsednikom SAD Barakom Obamom na šou "Američki idol" pa su umesto nje nagrade koje se dodeljuju za pisanje pesama primili njeni saradnici.


Sande je kasnije oduševljenje podelila sa obožavaocima preko Tvitera. "Probudila sam se i čula najbolje vesti!! Dva Ajvor Novela!!! Volela bih da sam tamo, to bi bio jedan veoma uzbudjen govor".
Gevin Rosdej, frontmen britanskog benda "Bush" koji je dobio Ajvora za međunarodno dostignuće ocenio je, u izjavi Rojtersu, da je Sande nadomak toga da postane međunarodna zvezda poput Adel.

Album Emeli Sande "Our Version Of Events" objavljen 2012. godine otvorio joj je mnoga vrata: nastupala je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu i deo je saundtreka za film "Veliki Getsbi" koji je otvorio Kanski festival, dobila je dve BRIT nagrade i oborila sve rekorde na listama u Britaniji. Osnivač grupe "Oasis" Noel Galager dobio je nagradu za izvanrednu kolekciju pesama, dok je škotski Didžej Kalvin Haris proglašen za tekstopisca godine.

Među drugim dobitnicima su rok kvartet "Alt-J", bend "The Maccabees", pevači Džastin Hejvard i Rendi Njuman. Nagrade ''Ajvor Novelo'' dodeljuje Britanska akademija tekstopisaca, kompozitora i autora i smatraju se najvažnijim nagradama za britanske muzičke pisce.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP