Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

KONČITA GOSTUJE

Evrovizija 2015: Ukrajina se povlači, Rusija ostaje!

Autor: Tanjug | 23.12.2014 - 18:00:00h | Komentara: 0

Pet meseci pre početka velikog finala takmičenja za pesmu Evrovizije, organizatori su saopštili da će na toj tradicionalnoj muzičkoj manifestaciji, koja će u 2015. biti održana u Beču, učestvovati predstavnici iz 39 zemalja, što je dva predstavnika više nego prošle godine u Kopenhagenu

Evrovizija

Naime, tri zemlje - Kipar, Češka Republika i Srbija, rešile su da ponovo pošalju svog predstavnika, dok se Ukrajina povukla sa takmičenja, obrazlažući svoju odluku aktuelnom političkom situacijom.

"U stalnom smo kontaktu sa našim ukrajinskim kolegama i nadamo se da će nam se ponovo pridružiti 2016", izjavio je supervizor Evrovizije Jon Ola Sand.

Prošlogodišnja pobeda kontroverznog austrijskog umetnika Končite Vurst izazvala je nezadovoljstvo nekoliko zemalja. Grupa ruskih poslanika je čak predlagala da se ustanovi novo takmičenje u znak protesta.

"Rezultat poslednjeg takmičenja za pesmu Evrovizije je bila kap koja je prelila čašu", izjavio je tada poslanik Dume Valerij Raškin. "Moramo da napustimo to takmičenje, ne možemo više da trpimo tu ludost", kazao je on.

Izgleda da ipak neće biti ništa od toga: Rusija je već najavila svoje učešće, kao i Belorusija koja je, takodje, glasno negodovala zbog pobede transvestita.
I Končita Vurst će biti deo muzičke zabave u austrijskoj prestonici. Bradata pevačica će imati zadatak da za publiku dočara atmosferu u famoznoj "zelenoj sobi" (green room) u kojoj se okupljaju umetnici u trenutku najave rezultata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP