Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

DA LI ĆE SE I BOJANA NAĆI NA OVOJ LISTI?

Evrovizijski hitovi svih vremena! (VIDEO)

Autor: Alo.rs | 23.05.2015 - 11:21:00h | Komentara: 0

Dok išečujemo večerašnje finale 60. po redu Pesme Evrovizije i svim srcem navijamo za Bojanu Stamenov, podsetili smo se pobedničkih pesama ovog popularnog takmičenja koje su ostvarile najveći uspeh u Evropi, ali i svetu.

ABBA - Waterloo

Švedska pop grupa ABBA pobedila je davne 1974. godine na Evrosongu sa pesmom "Waterloo", koja je posle prodata u šest miliona primeraka! Pre deset godina, kada se slavilo pola veka Evrovizije, ova pesma proglašena je najboljom numerom koja je ikad otpevana na Evrosongu.

Điliola Ćinkveti - Ho L’Eta

Italijanka Điliola Ćinkveti pobedila je 1964. u Kopenhagenu sa pesmom "Ho L’Eta" i dospela na u top 20 hitova u Britaniji, što je veoma retko za pesmu na stranom jeziku.


Sandi Šo - Puppet on s string

Sandi Šo je prva britanska pobednica evrovizijskog takmičenja. Čak tri nedelje nakon Evrosonga, pesma "Puppet on a string" je ubedljivo bila na prvom mestu muzičke top liste u Britaniji. Sandi Šo je pobedila 1967. godine.

Frans Gal - Poupée de cire, poupée de son

Francuskinja koja je 1967. pobedila na Evroviziji kao predstavnica Luksemburga postala je nakon ovog takmičenja velika zvezda u Aziji. 

Bucks Fizz - Making  Your Mind Up

Vesela pesma britanskih pobednika vrlo brzo je, osim u Velikoj Britaniji, osvojila top liste u Holandiji, Irskoj, Austriji, Belgiji, Španiji, Izraelu i Danskoj.

Dana - All Kind of Everything

Dana je predstavnica Irske koja je donela prvu evrovizijsku pobedu svojoj zemlji, 1970. godine. Njena pesma zadržala se na prvom mestu top liste u Irskoj čak devet nedelja, a prodata je u preko dva miliona primeraka!


Broterhood of Man - Save Your Kisses for Me

Predstaavnici Velike Britanije ubedljivo su pobedili na Evroviziji 1976. godine, kada su od mogućih 204 osvojili čak 164 poena!

Lena - Satellite

Lenina pesma, koja je 2010. godine Nemačkoj donela pobedu na Evroviziji, smatra se hitom koji je imao najveći komercijalni uspeh decenijama unazad.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP