Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

UGRIZAO GA PRE TRI GODINE

Gitarista ''Slejera'' umro od posledica ujeda pauka!

Autor: Blic - Indipendent | 04.05.2013 - 19:10:00h | Komentara: 0

Američki gitarista Džef Haneman (49), član hevi metal benda ''Slajer'' preminuo je juče u Južnoj Kalifoniji, a kao uzrok njegove smrti navedeno je otkazivanje jetre. Ono što je manje poznato, međutim, jeste činjenica da je Haneman veći deo 2011. godine proveo je boreći se sa bolešću koja je rezultirala truljenjem mesa, a čiji je uzrok bio - ujed pauka.

Džef Haneman

Džef Haneman | Foto: youtube

Haneman, koji je napisao pesme poput “Raining Blood" i “"Angel of Death", nalazio se u krugu bolnice kada je počelo otkazivanje njegove jetre. U poslednjim trenucima života, pored njega su bili njegova supruga Keti, njegova sestra Keti i braća Majkl i Lari.


Džef Haneman je osnovao “Slajer” sa kolegom gitaristom Kerijem Kingom u ranim osamdesetim godinama. Grupa je bila jedna od “velike četvorke” tog perioda, pored “Megadeta”, “Metalike” i “Antraksa”.

Hanemanov život se međutim znatno promenio nakon što ga je ujeo pauk pre tri godine. U otvorenom pismu, objavljenom na sajtu benda 2011. opisan je razarajući uticaj ugriza pauka na njegov organizam.

Svirao gitaru uprkos bolesti
 

"Kao što znate, Džefa je ugrizao pauk pre više od godinu dana, ali ono što ne znate jeste da je posle toga otišao u bolnicu. Bilo je i govora o tome da će i ruka možda morati da mu bude amputirana. Uopšte nismo znali kako će se provući kroz sve to", navedeno je tada na sajtu.

Haneman je bio u medicinski indukovanoj komi, i tokom nekoliko dana imao je nekoliko operacija uklanjanja mrtvog i tkiva sa ruke. Bio je u veoma lošem stanju, a prošlo je godinu dana od kako je izašao iz bolnice. Od tada, učio je ponovo da hoda, imao je nekoliko bolnih presađivanja kože, bio je na rehabilitaciji kako bi povratio snagu u rukama.

"Najbolje od svega jeste što je mogao da svira gitaru", navodi se na sajtu. Haneman je od tada dosta napredovao sa fizikalnom terapijom, pisao je pesme za “Slajer” i iščekivao snimanje novog albuma tokom ove godine.

Bend čekao koncert i u Beogradu

Vest o njegovoj smrti munjevito se proširila internetom i društvenim mrežama, koje su preplavljene odavanjem pošte Hanemanu, a oglasila su se i nekao od najvećih imena hevi metal zajednice.

Dejv Elefson iz “Megadeta” je rekao: Moje saučešće “Slajeru i porodici Džefa Hanemana”. Saopštenje “Metalike” jednostavno glasi “R.I.P. Džef Haneman”. Gitarista “Gans end rouzis” Sleš se oglasio na tviteru: Tragična i šokantna vest o Džefu Hanemanu. Nedostajaće nam mnogo. Kako tužan dan za metal. R.I.P. čoveče”.

“Slajer” je ove godine očekivala turneja, koja je uključivala i nekoliko nastupa na festivalima u Evropi i Južnoj Americi, među njima i u Beogradu, u Kombank areni 25. juna.

Povezane vesti:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP