Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

OPORAVLJA SE U BERLINU

Hurem preti kazna od 800.000 evra!

Autor: 24sata.hr | 16.06.2013 - 10:00:00h | Komentara: 0

Merjem Uzerli je zbog depresije napustila snimanje serije "Sujelman Veličanstveni", a producenti su besni jer ne mogu da nastave snimanje, pa nije isključeno da će

Merjem Uzerli, Hurem

Naljutila producente jer smatra da serija traje predugo: Merjem Uzerli

Glumica je sa lečenja u Berlinu poručila da se oporavlja. Turski novinari otkrivaju da su producenti besni na nju od ispada i kritikovanja na dodeli glumačkih nagrada.

- Kad će se više ovaj serijal završiti? Originalna turska epizoda traje monstruozno dugo. Ko to može gledati 100, 110, pa čak i 120 minuta? Nije ni čudo da je u drugim zemljama režu. Ima li ovome kraja? Pomalo me plaši u šta se sve ovo pretvorilo - rekla je Merjem na prošlomesečnoj dodeli turskih nagrada Emmy gde su je proglasili najboljom glumicom. Neki su joj aplaudirali misleći da se šali, zbunjeni voditelj je jedva je čekao da se zvezda makne s pozornice, a producenti su se, šuškaju turski mediji, u publici očajnički hvatali za glavu. Merjem je na dodeli izgledala mršavije nego inače. Svi su hvalili njezin izgled misleći da je izgubila kilograme kako bi što bolje izgledala na malim ekranima, a glumica se navodno već tada borila s prvim znakovima depresije.


Bez znanja šefova spakirala stvari i otišla u Berlin

Osim što je javno kritikovala seriju koja joj je donela slavu u Turskoj i izvan nje, vatrena crvenokosa pred kamerama i milionskim brojem gledaoca zamerila se, govore nam turski novinari, reditelju i producentu “Sulejmana Veličanstvenog”.

- Apelujem na šefove da naprave epizodu od normalnih 45 minuta kako bi ljudi mogli da imaju normalan život. Svi kao roboti sede pred televizorom i nemaju vremena ni za šta. Publika valjda ima i pametnijih stvari u životu od buljenja u ekran - komentirisala je Merjem i naljutila šefove. Nekoliko dana posle njenog kontroverznog monologa, glumica se nije pojavila na poslu. Nije se javila nikome na setu, a iz hotelskog apartmana u istanbulskom luksuznom hotelu, gde joj produkcija plaća smeštaj, uzela je sve stvari i otišla.

Merjem Uzerli, Hurem

Vratiću se jača: Merjem Uzerli


Sledećih pet godina ne sme da snima za konkurentske TV kuće

Tek kad su uspeli da dođu do njenog oca Huseina, tvorci serije saznali su da je otputovala u Nemačku i da ne namerava skoro da se vrati. Turski novinari otkrili su da bi zbog nenadanog napuštanja serije i kršenja ugovora Merjem mogla da plati oko 800.000 ecra kazne. Osim toga, u ugovoru stoji da posle završetka snimanja “Sulejmana” sledećih pet godina ne sme da glumi u serijama konkurentskih turskih kuća.

- Koliko god se mi trudili da stojimo uz rame modernom Zapadu, Turska je i dalje patrijarhalna država. Žena je možda šefica u kući i glava porodice, ali kad je o poslu reč, muškarci su uvek prvi, a njihova reč je zadnja. Merjemino kritikovanje pred kamerama uzrokovalo je lavinu nezadovoljstva i negodovanja na setu. Šefovi su besni jer je ismejala njihov rad, a oni su od nje stvorili zvezdu. Smatraju je nezahvalnom i razmaženom, a dalja saradnja je pod velikim pitanjem - tvrde turski novinari. Navodno je svađa posle dodele nagrada toliko uznemirila Merjem da je uzela bolovanje. Glumica, koja se na početku karijere borila s depresijom, prijavila se u kliniku za lečenje u Berlinu.

Gulcin Santircioglu

Našli su zamenu za Hurem: Gulcin Santircioglu | Foto: facebook


Producenti su oca preklinjali da je nagovori da se vrati

Producenti su tek kasnije shvatili da bi izostanak glavne junakinje mogao da našteti projektu. Snimanje su morali da prekinu, a Hureminog oca su molili da nagovori kćerku da se vrati u Istanbul, nudili mu najbolje psihologe i psihijatre, ali Husein je odbio. Besni šefovi Merjem su zapretili otkazom, a već su joj pronašli i zamenu.

- Posle ovoga ću biti još snažnija. Biti na svežem vazduhu i ići u šetnju. Najvažnije je da sam živa i da imam potporu svojih najbližih - napisala je Merjem na Twitteru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP