Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

U SUSRET 85. DODELI NAGRADA AMERIČKE FILMSKE AKADEMIJE

I „Oskara” dobija...

Autor: Ekipa Alo! | 24.02.2013 - 18:28:00h | Komentara: 0

Najveći spektakl dodele filmskih nagrada biće održan danas u Los Anđelesu. Ali, umesto da vam predstavljamo filmove, glumce, režisere, scenariste i ostale magove ove industrije koji će se takmičiti za najprestižniju filmsku nagradu, “Alo!” vam predstavlja informacije “s one strane sedme umetnosti” koje sigurno niste znali.

„Pijev život“ reditelja Anga Lija nominovan je u kategoriji za najbolji film

„Pijev život“ reditelja Anga Lija nominovan je u kategoriji za najbolji film

Ne, nije u pitanju istorijat čuvenog “Oskara”, o čemu su ionako svi već milion puta pisali, već detalji za rubriku “verovali ili ne”.


Sve u svemu, dok čekate ko će pokupiti pozlaćene statue, zavalite se i uživajte u ovim informacijama.

Predsednička drama Stivena Spilberga „Linkoln“ dobila je 12 nominacija za nagradu “Oskar” Američke filmske akademije, uključujući i onu za najbolji film.

U konkurenciji za najbolji film našlo se još osam filmova: „Pijev život“ Anga Lija, mjuzikl „Jadnici“, drama o taocima u Iranu Bena Afleka „Argo“, francuska drama „Ljubav“, triler o lovu na Osamu bin Ladena „00.30 Tajna operacija“ („Zero Dark Thirty“), komedija „U dobru i u zlu“ („Silver Linings Playbook“), novi film Kventina Tarantina „Đangova osveta“ i ostvarenje nezavisne produkcije „Zveri južnjačkih divljina“.

Nominacije za “Oskara”, koji će biti dodeljeni 25. februara po našem vremenu, saopštili su ovogodišnji domaćin dodele komičar Set Mekflaran i glumica Ema Stoun.

Svi nominovani za „Oskara“

Svi nominovani za „Oskara“

Oskari ove godine uz servise na Tviteru i Fejsbuku

Američka filmska akademija pružiće mogućnost filmskim zvezdama, koje će sutra
uveče učestvovati na 85. dodeli Oskara, da snime fotografije u bekstejdžu i da ih potom emituju preko Tvitera.

Tviter će preko servisa "Magic miror" (Magično ogledalo)
omogućiti da se fotografije pojave na zvaničnom tviter nalogu Američke filmske akademije. Biće uveden i novi servis "video na zahtev" preko kojeg će svi koji to žele moći da pogledaju video materijal sa dodele Oskara samo nekoliko minuta po njihovom snimanju. Omogućeno je i besplatno
deljenje tih snimaka preko Tvitera i Fejsbuka.Preko sajta oscar.com biće omogućeni i drugi interaktivni sadržaji
i čitanje vesti sa lajv bloga preko društvenih mreza.

Za najboljeg reditelja nominovani su Dejvid O’Rasel („U dobru i u zlu“), Ang Li („Pijev život“), Stiven Spilberg („Linkoln“) Mihael Haneke („Ljubav“) i Ben Zejtlin („Zveri južnjačkih divljina“).

U kategoriji za najboljeg glumca “Oskara” bi mogao da dobije Danijel Dej Luis („Linkoln“), Denzel Vošington („Let“), Hju Džekmen („Jadnici“), Bredli Kuper („U dobru i u zlu“) ili Hoakim Feniks („Master“).

Za najbolje glumice nominovane su Naomi Vots („Nemoguće“), Džesika Častejn („Tajna operacija“), Dženifer Lorens („U dobru i u zlu“), Emanuel Riva („Ljubav“) i Kuvenžen Volis („Zveri južnjačkih divljina“).

Za sporednu mušku ulogu nominovani su Kristofer Valc („Đango“), Filip Sejmor Hofman („Master“), Robert de Niro („U dobru i u zlu“), Alan Arkin („Argo“) i Tomi Li Džons („Linkoln“).

Za sporednu žensku ulogu nominovane su Sali Fild („Linkoln“), En Hatavej („Jadnici“), Džeki Viver („U dobru i u zlu“), Helen Hant („The Sessions“), Ejmi Adams („Master“).

Za najbolji strani film u konkurenciji su se našli „Ljubav“ i „No“ čileanskog reditelja Pabla Larena. Tu su još i „A Royal Affair“ (“Kraljevska afera”) Danca Nikolaja Arcela, drama o deci vojnicima „War Witch“ („Ratna veštica“) Kim Ngujen i „Kon-Tiki“ Norvežana Joakima Roeninga i Espen Sandberg.

Oskar

Oskar

Oskar

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP