Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NE ČUDE IH PODELJENE KRITIKE

I pre snimanja ''Velikog Getsbija'' kritičari bili podeljeni oko izbora reditelja

Autor: Tanjug | 07.05.2013 - 12:05:00h | Komentara: 0

Čak i pre nego što je počelo snimanje najnovije filmske adaptacije romana F. Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi", kritičari su bili podeljeni oko izbora Baza Lurmana za reditelja. Stoga, prenosi "Gardijan", ne treba da čudi što su prve kritike u SAD najočekivanijeg filma 2013. takođe podeljene.

Veliki Getsbi

Leonardo Dikaprio u filmu ''Veliki Getsbi'' | Foto: youtube

"Ova ogromna produkcija počinje megalomanski i nastavlja odatle", navodi "Holivud riporter" čiji je kritičar u svom tekstu Leonarda Dikaprija i Keri Muligan nazvao prvoklasnim i zaključio da "ambijent i priča pružaju pravu meru ošamućenosti".


Najveća pohvala usledila je u momentu kada je Tod Makarti u tekstu uporedio prvo pojavljivanje Dikapriovog Getsbija sa trenutkom kada su gledaoci prvi put videli protagonistu filma "Građanin Kejn".
Manje oduševljen bio je kritičar "Varajetija" koji je naveo: "Ne čudi da je australijski autor koji stoji iza više-je-bolje spektakala poput 'Mulen Ruža' i 'Australije' snimio 'Getsbija' koji je manje u duhu Skot Ficdžeraldovog romana, a više u duhu njegovog antiheroja - čoveka koji veruje da će mu bogatstvo omogućiti da osvoji srce jedine stvari koju njegov novac ne može da kupi". Film, navodi kritičar "Varajetija", više izgleda kao dobro uvežbani klasik u kome glumci izgovaraju svoje rečenice, ali iz njih ne izbija nikakvo osećanje, emocija.

Još gori je Alonso Duralde koji je za sajt "Wrap" napisao tekst sa naslovom "Koliko grešaka čini jedan film neuspehom?"
"Glavni greh novog 'Getbsija' je taj što je dosadan", naveo je Duralde i dodao da je film "zvaničan trenutak u kome je karakteristični stil Baza Lurmana postao samoparodija".
Film koji će 10. maja početi da se prikazuje u SAD, a 15. maja otvara filmski festival u Kanu i premijerno se prikazuje u Srbiji, nešto bolje kritike dobio je od sajta "Indiewire", koji ga opisuje kao "grešno zadovoljstvo i izvaredan film" koji će privući mladu publiku u bioskope.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP