Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

HEVI METAL BOGOVI

Iron Maiden večeras na Kalemegdanu! (MAPA)

Autor: Ekipa Alo! / 24sata.rs | 17.06.2014 - 12:00:00h | Komentara: 0

Jedan od najvećih hevi metal bendova u istoriji Iron Maiden, večeras će na Kalemegdanu održati svoj drugi koncert pod otvorenim nebom u Srbiji. Oni su sinoć, nakon rasprodatog koncerta u Sofiji, sleteli u Beograd sa svojim avionom Boing 757 kojim pilotira lično pevač Brus Dikinson. Na koncertu na Kalemegdanu očekuje se više od 25.000 fanova!

Iron Maiden

Koncert će se održati u parku Donji grad, u okviru velike svetske turneje ovog benda"Maiden England".

U avionu im je društvo pravilo više od stotinu fanova iz celog sveta koji sa njima ove godine idu na odabrane koncerte među kojima je i beogradski, prenosi portal 24sata.rs


Popularni Mejdeni odlučili su da dođu što pre u srpsku prestonicu kako bi imali dovoljno vremena za obilazak grada u koji dolaze još od 1981. godine kada su nastupali na Hipodromu.

Dve blagajne u Bulevaru vojvode Bojovića

Ulaznice za najžešći spektakl, prodaju se na blagajnama Eventima, a u prodaji su ulaznice za Parter 1 i 2 po cenama od 3500 i 2990 dinara. Za sve koji u Beograd dolaze na dan koncerta, biće obezbeđene dve blagajne na koncertnoj lokaciji u Bulevaru vojvode Bojovića, gde će moći da se kupe ulaznice za P1 i P2 po nepromenjenim cenama.

Pred nastup Mejdena biće održan i poseban akrobatski aero šou nad Dunavom u trajanju od sedam minuta, koji iskusni beogradski pilot Vladimir Bulat priprema već danima sa svojim kolegama iz kluba, a na ovu ideju je došao jer mu je pevač benda Brus Dikinson kolega pilot.


Vrata koncertnog prostora otvaraju se već od 18 časova, a švedska metal atrakcija, grupa Ghost, svoj nastup počinje od 19.30 sati, dok se Mejdeni na bini širokoj 44 metra očekuju već od 21 čas.

Zbog mnogobrojne publike koja dolazi iz celog regiona, ostavljen je dodatni kontigent ulaznica na svim većim prodajnim mestima (Bilet centar, Dom omladine, SC Ušće, Arena Beograd...) koje će raditi tokom celog dana.


Koncertnoj lokaciji biće moguće prići samo sa ulaznicom za koncert, jer će na obe strane u Bulevaru vojvode Bojovića, kao i od keja na Dunavu, biti postavljene kontrole ulaznica.

Iron Maiden

*Kliknite za uvećanje
Ispred mesta za kontrolu ulaznica, na obe strane bulevara nalaziće se dve blagajne, i prema Zoološkom vrtu i u pravcu prema Brankovom mostu, gde će publika moći da nabavi svoje ulaznice i pred sam koncert.


Radi bezbednosti posetilaca, do koncertne lokacije nije moguće doći sa Gornjeg grada tvrđave, već isključivo pešice kroz Bulevar vojvode Bojovića koji će od 16 časova do jedan sat posle ponoći biti zatvoren za saobraćaj od raskrsnice sa Tadeuša Košćuška do ulaska na parking „Donji grad“ kod Beton hale.


Publika pored pomenutog, može da se uputi i na obližnji parking kod sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ ili da se na koncert uputi obližnjim linijama javnog prevoza.


U koncertni prostor nije dozvoljeno unositi hranu i piće, opasne predmete, kao i profesionalnu opremu za fotografisanje i snimanje (aparati sa izmenjivim objektivom i TV kamere).

Satelitska prognoza pokazuje da će i veče pod osvetljenim bedemima Beogradske tvrđave biti suvo i bez padavina!

"Iron maiden" je nastupao u Beogradu i 2007. godine na Beogradskom sajmu, a zatim i 2009. godine u Beogradskoj areni, kada ih je gledalo preko 40.000 ljudi.
Pevač ove legendarne grupe, Brus Dikinson, potvrdio je da ne može da dočeka nastup na Kalemegdanu, jer se radi o fantastičnoj lokaciji za njihov koncert.

"Ne možemo da dočekamo da Maiden England šou stigne u Beograd, posebno jer se radi o tako spektakularnom mestu kao što je Kalemegdan! Uvek volimo da sviramo u Srbiji jer su fanovi tu sjajni i uvek nas fantastično dočekaju", naveo je pevač Brus Dikinson.
On je dodao i da će se set pesama za koncert zasnivati na najvećim hitovima iz 80-ih, što znači da će neke pesme odsvirati poslednji put uživo.

Iron Maiden

*Kliknite za uvećanje postera

"Maiden England" turneja je većim delom bazirana na turneji "Seventh Son of the Seventh Son" iz 1988. godine, pa će set lista biti iz perioda osamdesetih.

- Naravno, donosimo zapanjujuću rasvetu, novu postavku bine, razne inkarnacije Edija, pregršt pirotehnike i sve one uzbudljive stvari koje fanovi najviše vole. Samo ovog puta slavićemo još više budući da je ovaj koncert zatvaranje jednog velikog poglavlja i stvarno nameravamo da to bude veče za sve na Kalemegdanu koje nikad, ali nikad neće zaboraviti! - zaključio je pevač.
Maiden England 2013 - Donington to Stockholm from Iron Maiden on Vimeo.
Menadžer ove grupe Rod Smalvud, kazao je da će se ovom turnejom završiti njihov veliki projekat od tri ogromne, svetske turneje, i da će ta trilogija ujedno biti kompletirana upravo u Beogradu.
Specijalni gosti na ovom koncertu, kao predgrupa, biće popularni švedski bend "Ghost", a prodaja ulaznica za rok spektakl počinje 25. februara u 10 časova, putem svetskog "Iron Maiden" fan kluba, te 26. februara širom Srbije i celog sveta, putem evropske mreže Eventima.
Cene ulaznica će iznositi 4500 dinara za Fan pit, 3500 za Parter 1, i 2990 dinara za Parter 2.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP