Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

CINEMALA NASTAVLJA S BESPLATNIM PROJEKCIJAMA

Kada ste poslednji put videli red ispred bioskopa? (FOTO)

Autor: A.O. | 06.03.2015 - 19:30:00h | Komentara: 0

Da li biste poverovali da vam je neko rekao da je, usred “bioskopskog mraka” koji u poslednje vreme vlada u Beogradu, video red ispred nekog bioskopa? Pa, verovatno ne biste poverovali, ali upravo to se desilo.

Red ispred bioskopa

Kolona ljudi stajala je u redu ispred KC „Peron” kako bi u okviru besplatnog kafe-bioskopa “Cinemala” pogledala film “Ida”.
Delo poljskog režisera Pavela Pavlikovskog, koje pre nekoliko dana ponelo Oskara za najbolje ostvarenje van engleskog jezičkog područja. Besplatni kafe-bioskop je novi koncept, u okviru koga će se jednom nedeljno emitovati i višetruko nagrađivani filmovi, koje naša publika nije imala priliku uopšte da vidi u regularnim bisokopima ili jeste, ali svega nekoliko puta.

Cinemala

Do kraja meseca ljubitelje “sedme umetnosti” čeka još nekoliko veoma kvalitetnih ostvarenja, a već narednog utorka (10.03.) na redu je film “Mommy”. Ova drama Havijera Dolana nosilac je brojnih priznanja, između ostalog i prestižne nagrada žirija na čuvenom festivalu u Kanu.
Ideja “Cinemale” je i da se generalno popravi stanje u filmskoj umetnosti, pa će se tako emitovati i ostvarenja mladih domaćih autora, što će se desiti već u nedelju (8. mart) kada je veče kratkometražnog autorskog filma. Takođe, s vremena na vreme će gostovati i filmski stručnjaci.
Na panel diskusiju “Jugoslovenski crni talas” 17. marta iz Los Anđelesa dolazi Greg de Cuir-a, koji je doktorirao na ovoj temi i koji će predstaviti svoje viđenje ovog, veoma važnog dela naše kinematografije. U preostala dva temina ovog meseca na repertoaru će biti “Party Girl” (24.03.), nosilac “Zlatne kamere” u Kanu i “A Street In Palermo” (31.03.), za koji je Elena Cotta dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u Veneciji.
Sve projekcije su od 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP