Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ZVEZDE I DIKTATORI

Ko se sve od poznatih družio s "nepoželjnima"?

Autor: Telegraf.rs | 08.07.2013 - 20:45:00h | Komentara: 0

Nastup Dženifer Lopez na rođendanu predsednika Turkmenistana, države koju “Hjuman rajts voč” smatra jednom od zemalja u kojoj vlada najveća represija, samo je poslednji primer druženja zvezda i osoba koje zovu diktatorima.

Nastup Dženifer Lopez na rođendanu predsednika Turkmenistana, države koju “Hjuman rajts voč” smatra jednom od zemalja u kojoj vlada najveća represija, samo je poslednji primer druženja zvezda i osoba koje zovu diktatorima.
Džej-Lo je održala koncert u sklopu proslave 56. rođendana Gurbangulija Berdimuhamedova, obukavši se na kraju koncerta u tradicionalnu turkmenistansku odeću ne bi li otpevala “Happy birthday, mister president”, pesmu po kojoj se i Merilin Monro svojevremeno proslavila.

Nije Džordan, ali je Rodman

Nije Džordan, ali je Rodman | Foto: Reuters

 Dženifer Lopez se svrstala među brojne zvezde džet-seta kojima je zamereno na odabiru ljudi s kojima se druže, a poslednji koji je izazvao takav protest u SAD bio je Denis Rodman.

Legendarni košarkaš koji je osvojio tri NBA titule s Čikago Bulsima, nedavno je bio u Severnoj Koreji, gde je u društvu Kim Džong Una govorio o predsedniku kao “životnom prijatelju”. To što ga veći deo planete smatra opasnim predsednikom, koji bi mogao da izazove veliki ratni sukob na Dalekom istoku, Rodmanu nije smetalo.

Denis Rodman

Denis Rodman u poseti Severnoj Koreji

U oktobru prošle godine neke od holivudskih zvezda stigle su u Čečeniju, kako bi u Groznom uveličale 35. rođendan predsednika Ramzana Kadirova. Među onima koji su uveseljavali prisutne zvanice, što svojim nastupima, što svojim prisustvom, bili su glumci Hilari Svonk i Žan-Klod van Dam, kao i soul pevač Sil. To ne bi mnogo zasmetalo američkoj javnosti, da Kadirov prethodno nije nazivan, od strane boraca za ljudska prava, čovekom čije diktatorstvo počiva na nasilju, strahu, otmicama i ubistvima.

Moamera Gadafija su neki smatrali diktatorom, neki borcem protiv globalizacije, a neki su ga se i odrekli kada su videli da se nalazi na životnoj nizbrdici. Tako je pevačica Neli Furtado, dok je trajala revolucija u Libiji, naprasno izjavila da će milion dolara koji je dobila od Gadafija za koncert održan u Libiji 2007. godine – pokloniti u humanitarne svrhe. Sa četiri i po godine zakašnjenja.
Kada smo kod Gadafija, njegov peti po redu sin, Hanibal, umeo je da angažuje poznata lica za svoje zabave. Tako je na tajnoj proslavi dočeka 2009. svojim gostima pripremio iznenađenje: nastup Bijonse i Ašera, koji su za svoje pevanje te večeri dobili između milion i dva miliona dolara.

Ekipa

Ekipa

 Princ Bahreina Abdulah al-Kalifa, protiv kog je pokušan ustanak u sklopu “arapskog proleća”, tokom kog je poginulo 60 ljudi, ugostio je svojevremeno Majkla Džeksona. Nedugo zatim ga je i tužio pred londonskim sudom, tražeći od sada pokojne muzičke zvezde sedam miliona dolara odštete jer nije održao obećanje da će snimiti dva albuma i organizovati muzičku produkciju u prinčevoj palati.

Naomi Kempbel

Naomi Kempbel | Foto: AP

 Predsednik Liberije Čarls Tejlor, osuđen na 50 godina zatvora za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, takođe je voleo da angažuje poznate ličnosti zarad sopstvene promocije. Tvrdilo se da je, prilikom posete Naomi Kembel toj afričkoj državi, čuvenoj manekenki dao ogroman dijamant, što je slavna manekenka potom demantovala, ali je morala da u Međunarodnom tribunalu za ratne zločine svedoči o svom poznanstvu sa Tejlorom.

Šon Pen

Šon Pen | Foto: Reuters

 Poput Gadafija, svet se često delio u mišljenju o tome kakvim čovekom treba smatrati nedavno preminulog predsednika Venecuele Uga Čaveza, ali za neke od holivudskih zvezda dileme nije bilo. Ma koliko ih u sopstvenoj zemlji optuživali za “saradnju sa diktatorom”, Kevin Spejsi, Deni Glover i Šon Pen ostali su dosledni svom prijateljstvu sa Čavezom do njegovih poslednjih dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP