Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

MEĐUNARODNI INCIDENT

Kongres: Ko je pustio Bijonse na Kubu?!

Autor: Tanjug | 07.04.2013 - 12:53:00h | Komentara: 3

Dva republikanska člana američkog Kongresa zahtevala su da im se objasni po kom osnovu R&B zvezda Bijonse i njen suprug Džej Zi borave na Kubi.

Bijonse

Dva člana američkog Kongresa zahtevali da se objasni njen boravak na Kubi: Bijonse

Kako prenose strane agencije, Ileana Ros-Lehtinen i Mario Diaz-Balart, predstavnici Floride, poslali su direktoru Odeljenja za kontrolu stranih sredstava Adamu Subinu pismo u kojem traže informacije o vrsti dozvole koje je slavni muzički par dobio za putovanje na karipsko ostrvo, koje je već decenijama pod američkim sankcijama.


"Kao što znate, američki zakon striktno zabranjuje turistička putovanja na Kubu", piše u poruci dvoje kongresmena, koji podsećaju da je vlada u Havani na američkom spisku onih koje "sponzorišu terorizam" i "krše ljudska prava".

"Od američkih dolara potrošenih na kubanski turizam direktno se finansira mašinerija brutalnog ugnjetavanja kubanskog naroda", ističu Ros-Lehtinen i Diaz-Balart.

Bijonse i Džej-Zi proslavili su svoju petu godišnjicu braka na Kubi, gde je njihov dolazak izazvao ogromnu pažnju kod lokalnog stanovništva.

Tokom boravka u Havani, obišli su brojna istorijska mesta u starom delu grada koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Tom prilikom su se slikali, razgovarali sa meštanima i ručali u obližnjem restoranu.

Američkim državljanima nije dozvoljeno da posećuju Kubu, osim ako nemaju specijalnu dozvolu američke vlade.
Poslednji komentari
  • bosanac Vreme: 07.04.2013 18:41h

    samo CIA moze

  • sanja Vreme: 08.04.2013 03:23h

    ha,ha!pa mpoznato je da ameri masovno idu preko kanadskih turoperatera na kubu a carinik na ulazu vas obavezno pita da li zelite pecat u pasosu ili ne.to da ne bi imali ameri problema pri povratku u "najdemokratskiju" zemlju sveta

  • Abel Santamaria Vreme: 08.04.2013 05:19h

    Pa ovo je vrhunac totalitarizma, Štazi i KGB su bili mala deca prema US. Pre svega, oba kongresmena su potomci kubanskih političkih emigranata. Sem toga, verovatno bi im prijalo da Kubom vladaju Lucki Luciano i njegov namesnik Fulgencio Batista, Bebe Rebozo i Richard Nixon. Tada bi to bila zemlja u kojoj bi vladala demokratija, ljudska prava i civilno društvo. Bravo Beyonce, mi te volimo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP