Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

USKORO SE OČEKUJE PROMENA NA ČELU BRITANSKE MONARHIJE

Kraljica prepušta tron Čarlsu!

Autor: Ekipa Alo! | 22.01.2014 - 08:33:00h | Komentara: 2

Promene su blizu! Britanska kraljica Elizabeta Druga (87) uskoro će prepustiti tron svom najstarijem sinu, princu Čarlsu (65)!

Ona je na vlasti od 1952. godine,  a on već 65  godina čeka na tron: Kraljica  Elizabeta Druga i princ Čarls

Ona je na vlasti od 1952. godine, a on već 65 godina čeka na tron: Kraljica Elizabeta Druga i princ Čarls | Foto: Reuters

Siguran znak za skoru promenu na čelu britanske monarhije mediji na Ostrvu vide u odluci nekoliko poznatih kladionica da prestanu da primaju opklade na to da će se kraljica Elizabeta Druga ove godine povući u korist princa od Velsa.

Kladionice su prestale da primaju uplate na ovu opkladu nakon što je jedan neimenovani radnik u Vindzoru izvršio uplatu od 200 funti na to da će kraljica Elizabeta Druga uskoro napustiti tron. Kladionice su prvo smanjile kvote na ovu opkladu, a potom je ona povučena sa listi za klađenje.

Princ Vilijam, Princ Džordž, Princ Hari

Princ Vilijam, Princ Džordž, Princ Hari


“Značajan rizik daje sugestiju da će kraljica napustiti tron vrlo brzo. Ona će uskoro napuniti 88 godina, a već je počela da princu Čarlsu prepušta neke značajne obaveze. To je dovoljan razlog za spekulacije o budućnosti monarhije, to jest o tome ko će biti na njenom čelu”, rekao je jedan od bukmejkera.

Kvote na to da je princ Čarls sledeći monarh su 1:20. Kod kladionica se najbolje kotira njegov stariji sin princ Vilijam (1:8), koji je drugi u redu za nasleđe trona. Treći u redu za nasleđe trona je Vilijamov sin princ Džordž, a četvrti mlađi sin princa Čarlsa, riđokosi princ Hari.

Kraljica bi u junu trebalo da poseti Normandiju u skopu obeležavanja 70. godišnjice iskrcavanja saveznika. Neimenovani francuski zvaničnici su izjavili da im je sa britanske strane sugerisano da će ovo verovatno biti njeno poslednje zvanično putovanje u inostranstvo.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 22.01.2014 08:40h

    Eto sad ce i KAMILA da postane kraljica...konacno

  • S2 Vreme: 22.01.2014 14:03h

    Dobra šala, momazver, ali šalu na stranu, ni lord Filip Maundbaten, kraljičin suprug, ove 62 godine nije imao zvanje kralja, već Vojvoda od Edinburga. Tako onda nema bojazni da bi u navedenom slučaju Ujedinjeno Kraljevstvo dobilo kraljicu sa imenom Kamila, već bi samo princ Čarls postao novi kralj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP