Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

DIGLA SE PRAŠINA OKO FILMA „NA MLEČNOM PUTU“

Kusta i Monika posvađali Bosnu!

Autor: Ekipa Alo! | 15.08.2013 - 08:17:00h | Komentara: 4

Dan nakon što je Monika Beluči stigla u Trebinje, gde je planirano snimanje filma „Na mlečnom putu” Emira Kusturice, strasti u BiH uzavrele su, ali ne zbog ove lepotice, već zbog naoružanja potrebnog za ovoj filma!

Ostaju bez haubice?: Kusturica i Monika

Ostaju bez haubice?: Kusturica i Monika

Dok Damir Bećirović, savetnik predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića, tvrdi da je Predsedništvo naložilo suspenziju odluke Oružanih snaga BiH o izdavanju opreme i naoružanja sa pripadajućim vojnicima za potrebe snimanja filma, savetnik člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske Đorđe Latinović to demantuje!

Doček u Trebinju

Doček u Trebinju


Jedna je Monika


Dok prepucavanja vlasti traju Monika Beluči ne gubi vreme i uveliko se priprema za snimanje filma, što se videlo i na konferenciji za novinare održanoj u utorak, po njenom dolasku u Trebinje.
- Očistila sam babu, oprala joj kosu. Nahranila je i ona me pita je l’ si ti jela - izgovorila je Monika novinarima nekoliko rečenica na srpskom jeziku, koje će ona iskoristiti u filmu i dodala da je naš jezik izuzetno komplikovan.
Emir Kusturica, koji igra i glavnu mušku ulogu u filmu, naveo je tom prilikom da nije imao dileme u vezi s izborom glavne ženske uloge.
- Zašto Monika? Mislim da u svetu nema žene koja bi tu ulogu bolje odigrala, a i pošto je ljubavna priča u pitanju, da pitate mene ili bilo kog muškarca na svetu u koju ženu biste se zaljubili na prvi pogled, to je Monika - rekao je reditelj.

Latinović je rekao da je iz kabineta Željka Komšića saopšteno da će od ministra odbrane biti tražena neka pojašnjenja u vezi s tom odlukom, jer se smatra da ona nije u skladu sa Zakonom o odbrani BiH i dodao da ni to pismo ne održava stav sva tri člana Predsedništva BiH, pre svega člana iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića.

„To pismo se ni na koji način ne može smatrati zajedničkim stavom sva tri člana Predsedništva BiH, što u kabinetu predsedavajućeg i potvrđuju”, kategoričan je Latinović.

Ovim povodom oglasio se i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je rekao da Kusturica ne može dobiti na raspolaganje naoružanje Oružanih snaga BiH. On je pojasnio da Kusturica nema njegovu podršku da bilo šta radi u BiH jer je, kako je naveo Izetbegović, izdajnik svog naroda.
Na kraju je reagovao i sam Kusturica, koji je izjavio da ima sve potrebne dozvole, te da su navodi da mu je zabranjeno korištćenje opreme i naoružanja Oružanih snaga BiH obične čaršijske priče pojedinaca iz Sarajeva.

- Moji roditelji su bili činovnici, tako da sam naučio da je za sve potrebno ispuniti procedure, a to sam i uradio - rekao je Kusturica.

Oružane snage BiH ranije su obećale ekipi filma „Na mlečnom putu” dva kamiona TAM 150, tri protivavionska topa M55, tri puškomitraljeza M60, četiri „bromvinga” 12,7 mm, dve haubice, dva minobacača, dve prage i stručno osoblje.

A za Anđu je moglo?!

Prema rečima Đorđa Latinovića iz Ministarstva odbrane ranije je prezentovan stav prema kojem Kusturičina inicijativa i ne predstavlja zahtev za upotrebu nego za pozajmljivanje materijalno-tehničkih sredstava Oružanih snaga BiH. „U tom smislu nije ni bila potrebna odluka Predsedništva BiH, a da je to tako potvrđuju neki prethodni primeri, na primer za snimanje filma Anđeline Džoli „U zemlji krvi i meda”. Tada niko nije postavljao pitanje niti tražio odluku nekog organa - podsetio je Latinović.

Džolijeva na  snimanju  svog filma

Džolijeva na snimanju svog filma | Foto: FoNet / EPA

Poslednji komentari
  • Србин Vreme: 15.08.2013 10:40h

    За крст часни и слободу златну!

  • neon Vreme: 15.08.2013 11:46h

    Važno je da nisu posvađali nikoga u R. Srpskoj!

  • kadtad Vreme: 15.08.2013 13:53h

    Kad neko ko se zove Emir, na tako kulturan i intiligentan nacin, stavi svakom do znanja ko je ko, gde i sta, a predstavlja svoju zemlju, Srbiju, ne preostaje nista drugo onim sto mrze Srbe ceo dan, a sebe samo uvece kad vide da su nule, da kazu KAPA DOLE, MAJSTORE!

  • bojkana Vreme: 15.08.2013 19:52h

    Kako je Kusturica mogao da posvadja vec odavno posvadjan narod.Nekad pomislim kako Dodik pretjera a sad znam da nemamo sta da trazimo u zajednistvu. VOLIM TE MILE D:

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP