Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

OSLOBODITE SE STEREOTIPA

Lepota i pamet ne idu zajedno: Razmislite još jednom

Autor: zena.blic.rs | 31.07.2014 - 21:00:00h | Komentara: 0

Mnogi modeli počinju da rade u ranim tinejdžerskim godinama, pa od obaveza nemaju priliku da završe fakultet, a nekada čak ni srednju školu. Ipak, postoje brojne manekenke koje dokazuju da možete biti i lepi i pametni.

Ove dame su se ostvarile i na profesionalnom planu, ali su stigle i da ostvare akademske uspehe. Pogledajte poznate modele koji ruše predrasude

Džoan Smols

modeli sa diplomom

Foto: Profimedia

Džoan Smols, koju je magazin "Forbs" uvrstio među top 10 najplaćenijih modela na svetu, nije samo još jedno lepo lice modne kuće "Viktorijas sikret". Džoan je jednom prilikom izjavila da bi, da nije model, bila psiholog, jer je to diplomirala na Interameričkom Univerzitetu u Portoriku.

Sindi Kraford

Sindi Kraford

Sindi Kraford | Foto: printskrin Jutjub

 
Sindi Kraford je želela da postane hemijski inženjer, ali joj se svet modelinga sasvim slučajno desio. Pošto je bila đak generacije, dobila je punu stipendiju za Univerzitet Nortvestern. Ipak, posle jednog semestra, Sindi se ispisala jer je pobedila na "Elit" takmičenju za modela godine. Ovo je verovatno bila pametna odluka, jer je 1995. godine bila najplaćeniji model na planeti, a posle duge i uspešne karijere, Sindi se posvetila svojoj deci.

Kristi Tarlington

modeli sa diplomom

Foto: Profimedia


Iako je u poslednje vreme uopšte ne viđamo u medijima, devedesetih godina prošlog veka Kristi Tarlington je bila jedno od najpoznatijih imena u svetu modelinga. I pored toga, Kristi je diplomirala uporednu religiju i istočnjačku filozofiju na Univerzitetu u Njujorku. Nekoliko decenija kasnije, ova lepotica je ponovo u školskoj klupi, jer želi da dobije master diplomu.

Kameron Rasel

modeli sa diplomom

Foto: Profimedia

Ova lepotica i "Viktorijas sikret" model istakla se inspirativnim govorom koji je održala na "Ted" konvenciji, u kojem je govorila o tome kako nije sve u izgledu. Video je pogledalo 7.5 miliona ljudi. Kameron je pohađala Univerzitet Kolumbija i želela da diplomira ekonomiju i matematiku, ali je 2005. odlučila da se bavi modelingom.

Džema Vord

modeli sa diplomom

Foto: Profimedia


Ova Australijanka počela je da se bavi manekenstvom sa 14 godina, a godinu dana kasnije imala je debi na australijskoj nedelji mode. Postala je najmlađi model koji se ikada pojavio na naslovnici američkog "Voga". Takođe, ona se oprobala i kao glumica, a potom se posvetila studiranju na Univerzitetu Jejl kada je i prestala da se bavi modelingom.

Tajra Benks

tAJRA bENKS

Tajra Benks | Foto: Instagram

 
Tajra Benks je osamdesetih godina prošlog veka bila modni fenomen. Sada, kao "penzionisani" supermodel, Tajra se posvetila biznisu i postala jedna od najuticajnijih ljudi na svetu, po mišljenju magazina "Tajms". Godine 2012, Tajra je završila poseban program "Harvard" univerziteta koji traje nekoliko meseci, a koji joj je doneo biznis sertifikat. Ko još ima fenomenalnu karijeru, vodi TV emisiju koja je već godinama jedna od najgledanijih i ima sertifikat sa Harvarda?

Iman

modeli sa diplomom

Foto: Profimedia


Uvek elegantna supruga Dejvida Bouvija i dugogodišnji supermodel, Iman, je studirala pet jezika i političke nauke na Univerzitetu u Nairobiju. Da bi platila svoje studije, Iman je radila kao prevodilac. Jednog dana, modni fotograf ju je ugledao na ulicama njenog rodnog grada i lansirao je među zvezde. Iman ne samo što je bila jedna od najplaćenijih manekenki, već je otvorila vrata mnogim crnim ženama koje su tada bile manje zastupljene u modnoj industriji.

Karli Klos

modeli sa diplomom

Foto: Profimedia

 
Kao i Tajra, i Karli je rešila da završi program Univerziteta "Harvard". Ova 21-godišnja lepotica se već sedam godina bavi manekenstvom, a započela je i svoj biznis sa kolačićima. Ovi kolačići se prodaju na Njujorškoj nedelji mode, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP