Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

UMALO GA KOŠTAO GLAVE

Majkl Daglas: Oralni seks mi je izazvao rak grla!

Autor: E. A. | 03.06.2013 - 12:00:00h | Komentara: 1

Poznati holivudski glumac potvrdio je u intervjuu za britanski Gardijan da je njegov rak grla prouzrokovan njegovim čestim oralnim zadovoljavanjem žena. Daglas, koji je vodio tešku šestomesečnu borbu sa bolešću od avgusta 2010 do januara 2011. godine, prvo je verovao da su godine konzumiranja cigareta i alkohola dovele do njegove boelsti.

Navodno je  napustio suprugu  i otišao iz kuće:  Majkl Daglas i  Ketrin Zita Džons

Brak koji istrajava uprkos preprekama: Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons | Foto: Reuters


Ipak, šezdesetosmogodišnji glumac potvrdio je da rak grla od koga je bolovao izazvan humanim papiloma virusom (HPV infekcija), poznatom polno prenosivom bolešću.
Daglas je ovo priznanje izneo nakon pitanja da li je ikada zažalio zato što je pušio i konzumirao alkohol u prošlosti.

- Ne, zato što rak koji sam ja imao je izazvan HPV infekcijom, koji sam dobio preko oralnog seksa - rekao je glumac. Daglasu, koji je u braku sa glumicom Ketrin Zitom Džouns, dijagnostifikovan je rak, nakon što mu je pronađen tumor veličina oraha na jeziku. Njegovi zdravstveni problemi počeli su par meseci nakon što je njegov najstariji sin Kameron - iz prvog braka sa Diandrom Luker - uhapšen zbog posedovanja i dilovanja narkotika.
Glumac je priznao da je isprva verovao da je okidač za tešku bolest bio stres koji je proživeo nakon hapšenja sina.

- Brinuo sam se prvo da je stres koji sam preživeo pomogao u razvijanju tumora. Ali, polno preosiva bolest je izazvala moj rak. I ako ga imate, oralni seks je najbolji lek za njega - rekao je Daglas koji je preživeo intezivne hemoterapije i zračenja u borbi sa bolešću.
Na kraju, tumor je uklonjen sa glumčevog jezika, iako on na svakih šest meseci odlazi na kontrole kod doktora. Glumac je optimističan da je jednom za svagda pobedio ovu tešku bolest.

- Ova vrsta raka se u 95 odsto slučajeva ne vraća - potvrdio je Majkl Daglas.

Šta je HPV?
Humani papilloma virus (HPV) je uzročnik najčešće polno prenosive bolesti koja pogađa i žene i muškarce. Procenjuje se da će se oko 50 odsto seksualno aktivnih ljudi zaraziti nekom vrstom ovog virusa tokom svog života. Poznato je više od 100 tipova HPV-a od čega je većina bezopasna za zdravlje. HPV se najčešće prenosi polnim odnosom, ali i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluzokožom.
Zavisnik!
Pre 20 godina, Majkl je hospitalizovan zbog zavisnosti, za koju su mnogi tada tvrdili da je u pitanju seksualna zavisnost. On je od tada negirao da je seksualni zavisnik, insistirajući da se tada lečio od zloupotrebe alkohola.
 
Poslednji komentari
  • Lala Vreme: 03.06.2013 14:59h

    A lijepo sam te savetovao, posle prve žurke,nije ti mjesto glavi dole,ti poslovi se rade drugom glavom,koja je bez pameti.A ti uporan.pa uporan..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP