Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

MITANOVSKI ZATVORIO ČUVENI FEŠN VIK

Marko šokirao London!

Autor: E. A. | 26.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nije prvi puta da svet bude šokiran onime što vidi na modnoj pisti, posebno kada je visoka moda u pitanju, ali čini se da su se posetioci nedelje mode u Londonu pošteno iznenadili revijom srpskog kreatora Marka Mitanovskog, koji je imao tu čast da svoju kolekciju za jesen-zimu 2015/16. predstavi na samom kraju najprestižnije modne manifestacije. Koža svih manekenki u njegovim kreacijama je bila ofabana u crno, kao i odeća od lateksa, za koju je inspiraciju našao u prirodi, skeletima, renesansi i arhitekturi.

Mladi kreator koji je svetsku slavu stekao zahvaljujući saradnji sa megapupularnom pevačicom Lejdi Gagom, prirodnu lepotu devojaka je sakrio crnom bojom, kao i neobičnim maskama i dugodlakim krznom, pa je modni akcenat bio na konturama odeće i nakitu. Ipak, i pored bizarne prezentacije svog rada, Marko ne smatra da je revija mračna.

 
- Odlučio sam da cela kolekcija bude crna jer je to moja omiljena boja. Ona slavi život na jedan čudan način. Ne mislim da je mračna. Radi se o mističnosti, ne o nečemu negativnom - objašnjava Marko i otkriva razlog zašto je samo jedan - poslednji model, na reviji bio ofarban u belo.

 
- Ona je kontrast ostalim manekenkama. Poslednju kolekciju sam zatvorio sa belim modelom, pa sam odlučio da to uradim opet.

Lejdi Gaga je njegov fan


Lejdi Gaga je toliko bila oduševljena Markovim radom da je nosila njegove modele na turneji „Monster Ball“. Pevačicina bivša stilistkinja Nikola Formičeti je videla njegovu reviju na Londonskom fešn viku 2009. godine i pozvala ga da joj pomogne oko kostima koje su radili za fotografisanje za „Q magazin“. Posle toga se saradnja Gage i Srbina razvijala munjevitom brzinom. Zajedno su radili i njenu kampanju za android telefone, kao i na mnogim drugim projektima.
- Uticaj Lejdi Gage na modu je definitivno doprineo mojoj internacionalnoj slavi, ali na tome moram da zahvalim i njenom sjajnom timu - ispričao je Marko za „Dejli mejl“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP