Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

INFO ZA SVE TRENDSETERE

Metroseksualci, čuvajte se - stižu lumberseksualci!

Autor: tportal | 30.11.2014 - 21:45:00h | Komentara: 0

Informacija za sve trendsetere i one koji se tako osećaju: metroseksualci više nisu u modi, odnedavno su ih potisnuli lumberseksualci ili 'urbane drvoseče' čiji su zaštitni znak brada od nekoliko dana, zalizana kosa, čizme ili cipele marke Timberland, ranac i obvezna kockasta košulja, po mogućnosti od nešto grubljeg materijala poput flanela.

Džerard Batler

Lumberseksualac: Džerard Batler 

Zaposlen je u sektoru novih tehnologija, zarađuje više nego pristojnu platu i uprkos tome što prezire metroseksualce, njihove uske pantalone i kravate, lumberseksualac (lumbersexual, prema engleskom nazivu za drvoseču - lumberjack) svojim 'opasnim' izgledom trudi se da ostaviti uticaj na okolinu.
Čini se, doduše, kao da je pre nekoliko trenutaka došao iz šume i kao da bi iz ranca, u kojem je barem MacBookAir, u svakom trenutku mogao da izvući sekiru, a uske dizajnerske farmerke zamenile su one isprane i široke.
No varate se, on itekako brine o svom izgledu, negujući bradu od nekoliko dana uz koju kombinuje karirane košulje. Iako se na prvi pogled ne čini, tip muškarca 'urbanog drvoseče' troši puno vremena i novaca na garderobu i na kozmetiku, iako svi veruju da je upravo stigao iz šetnje po svežem vazduhu i da ne mari za svoj izgled.
Ima istančan ukus za kulturne događaje, a u potrazi za prirodnim i organskim izuzetno ceni domaću kuhinju.
Radije ide na kampovanje, nego u obilazak skupih radnji sa odećom.
Lumberseksualci su pokupili najbolje od macho muškaraca i metroseksualaca. Znalci tvrde da su već preplavili ulice svetskih gradova, od New Yorka, preko Londona do Pariza.

Neodoljivi Rajan Gosling

Lumberseksualac: Rajan Gosling | Foto: facebook

Zaduženi za praćenje modnih trendova, uspon lumberseksualaca povezuju sa sve popularnijim pokretom za zaštitu okoline i otporom prema ograničenom radnom vremenu i pravilima odevanja.
Holivudski primerci lumberseksualca poput Rajana Goslinga, Erika Kantonea i Džerarda Batlera, istisnuli su metroseksualce poput Dejvida Bekama.
A šta o tome misle žene?

 

A što o novom trendu misle žene?  

Možda im je nakon razdoblja metroseksualaca bilo potrebno upravo to, jer su lumberseksualci, ako je verovati ženskim časopisima, među njima sve popularniji.
Ipak, treba imati na umu da će pomalo zapuštenim bradama, kariranim košuljama, perjanim jaknama tzv. 'pernaticama' i divljim izgledom zasigurno imati uspeha kod suprotnog spola sve dok ne počnu da mirišui poput pravih drvoseča nakon napornog rada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP