Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ZANIMLJIVA AUKCIJA

Mikrofon Džona Lenona na prodaju!

Autor: B92.net | 27.07.2013 - 22:00:00h | Komentara: 0

Mikrofon koji je Džon Lenon koristio za snimanje njegovog čuvenog albuma "Imagine" iz 1971. godine, čiji je koproducent bio Fil Spektor, naći se na internet aukciji sajta Craigslist.

Umetnost ga inspirisala - Džon Lenon

Umetnost ga inspirisala - Džon Lenon | Foto: AP

Autentičnost mikrofona za koji se navodi da ga je Lenon koristio za snimanje albuma "imagine" još uvek nije zvanično potvrđena, ali prodavac tvrdi da poseduje originalna dokumenta koja to dokazuju.

- Moj brat mi je kupio taj mikrofon za poklon pre nekoliko godina i posedujem dokumentaciju koja dokazuje da je mikrofon autentičan i da ga je Lenon koristio za snimanje - rekao je prodavac.
Mikrofon marke Neumann biće ponuđen na prodaju po početnoj ceni od 1.500 funti i potiče iz studija Džona Lenona i Joko Ono koji su oni napravili u svojoj kući na imanju u Berkširu. Ringo Star je od Lenona kupio imanje i kuću 1973. godine i studiju dao ime Startling.
Početkom ove godine otkriveno je da je Džon Lenon nameravao da se vrati da živi u Engleskoj pre nego što ga je u Njujorku ubio Mark Dejvid Čepmen. Džo Fleneri koji je bio dugogodišnji prijatelj menadžera "Bitlsa" Brajana Epštajna i koji se starao o smeštaju benda na turnejama u svojoj novoj knjizi "Standing In The Wings: The Beatles, Brian Epstein And Me" rekonstruiše svoj razgovor sa Lenonom neposredno pre nego što ga je ispred stana na Menhetnu usmrtio Čepmen.
"Dugo smo razgovarali o različitim stvarima, o svakakvim glupostima razume se. Lenon se osećao odlično, bio je veoma srećan, ali mu je nedostajao Liverpul, London i ljudi koje je ostavio u Engleskoj i rekao je da se kaje što se suviše "politički angažovao. Prisećali smo se prošlosti i toga kako je silno želeo da dođe u Ameriku". U jednom trenutku je rekao 'Treba da se što pre vratim kući pre nego što me koplie Nikson ne uhapsi'. On je bio uveren da bivši predsednik Amerike i dalje ima moć i da želi da ga ubije. Osećao je kao da mu iznad glave lebdi neko prokletstvo", piše Fleneri u svojoj knjizi.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP