Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

SANITARNA INSPEKCIJA ZATVORILA MESARU DŽEJMI OLIVERA

Mišji izmet u mesu!

Autor: Ekipa Alo! | 11.05.2014 - 08:02:00h | Komentara: 1

Popularni kuvar Džejmi Oliver, koji kroz svoju kuhinju reklamira zdrav način života, našao se na udaru kritika zbog svoje mesare. Najpoznatiji svetski kuvar je između ostalog vlasnik i mesare „Barbakoa“, koja snabdeva najelitnije restorane u Britaniji, a koju je sanitarna inspekcija morala da zatvori. Naime, nakon što su inspektori otišli u standardnu proveru, pronašli su tragove mišjeg izmeta u samom mesu, te su zbog toga i zatvorili mesaru.

Jedno priča, drugo radi: Džejmi Oliver

Jedno priča, drugo radi: Džejmi Oliver | Foto: Profimedia

Džejmi Oliver se ubrzo nakon zatvaranja obratio javnosti, te je izjavio kako su dobrovoljno zatvorili mesaru i da rade na poboljšanju uslova kako bi je što pre mogli ponovo otvoriti.


Mesaru „Barbekoa“ otvorio je 2010. u sklopu istoimenog restorana, pored katedrale Sent Pol u Londonu. Džejmi je restoran otvorio s američkim kuvarom Adamom Perijem Langom. Na internet stranici hvale se da su najbolji restoran u gradu i da poslužuju samo najfinije i sveže meso koje im je dostupno iz mesare u sklopu restorana. Nakon što je ekskluzivnu mesaru pregledala inspekcija, ispostavilo se da stvari i nisu baš tako sjajne kako ih Džejmi i Adam opisuju. Štaviše, sanitarna inspekcija je mesaru je ocenila najnižom mogućom ocenom - proglasili su je opasnom po zdravlje i život.

Džejmi Oliver

Džejmi Oliver | Foto: Profimedia

Na skupocenoj govedini i svinjetini iz uvoza inspektori su našli buđ. Meso u mesari su držali u zamrzivačima u podrumu iako tvrde da prodaju samo sveže namirnice. Na mašinama za sečenje i pakovanje mesa takođe su bili slojevi buđi i, što je još šokantnije, ostaci mišjeg izmeta. Inspektori su našli smrznutu piletinu, a na paketima je rok trajnosti mesa bio produžen - na stari su jednostavno stavili nalepnicu s novim datumom i meso ubacili natrag u zamrzivač.


Iz Oliverovoga tima za odnose s javnošću tvrde da je buđ na mesu normalna stvar i da to svaki profesionalni mesar zna. Mesara je ponovno otvorena i, kako tvrde, popravili su sve nedostatke.

Nije prvi put


Ovo nije prvi put da Džejmi ima problema sa sanitarnom inspekcijom. U maju 2013. morao je da plati oko 21.000 evra kazne zbog nehigijenskih uslova u svom restoranu u Portsmutu. Godinu dana pre toga osoblje njegovog restorana u Edinburgu snimljeno je kako se smeje mišu kojeg su pronašli u restoranskoj kuhinji. Glodar je uginuo i oni su ga ostavili tamo. U njegovom restoranu u Lidsu takođe su pronađene namirnice kojima je istekao rok trajanja, a uredno su ih posluživali gostima... Sve u svemu, ako je suditi po nalazima inspekcije, Džejmi u svojim restoranima poslužuje sve samo ne ono što govori da nudi.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 12.05.2014 00:21h

    sta li se tek ovde radi....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP