SANITARNA INSPEKCIJA ZATVORILA MESARU DŽEJMI OLIVERA
Mišji izmet u mesu!
Popularni kuvar Džejmi Oliver, koji kroz svoju kuhinju reklamira zdrav način života, našao se na udaru kritika zbog svoje mesare. Najpoznatiji svetski kuvar je između ostalog vlasnik i mesare „Barbakoa“, koja snabdeva najelitnije restorane u Britaniji, a koju je sanitarna inspekcija morala da zatvori. Naime, nakon što su inspektori otišli u standardnu proveru, pronašli su tragove mišjeg izmeta u samom mesu, te su zbog toga i zatvorili mesaru.
Jedno priča, drugo radi: Džejmi Oliver | Foto: Profimedia
Džejmi Oliver se ubrzo nakon zatvaranja obratio javnosti, te je izjavio kako su dobrovoljno zatvorili mesaru i da rade na poboljšanju uslova kako bi je što pre mogli ponovo otvoriti.
Mesaru „Barbekoa“ otvorio je 2010. u sklopu istoimenog restorana, pored katedrale Sent Pol u Londonu. Džejmi je restoran otvorio s američkim kuvarom Adamom Perijem Langom. Na internet stranici hvale se da su najbolji restoran u gradu i da poslužuju samo najfinije i sveže meso koje im je dostupno iz mesare u sklopu restorana. Nakon što je ekskluzivnu mesaru pregledala inspekcija, ispostavilo se da stvari i nisu baš tako sjajne kako ih Džejmi i Adam opisuju. Štaviše, sanitarna inspekcija je mesaru je ocenila najnižom mogućom ocenom - proglasili su je opasnom po zdravlje i život.
Džejmi Oliver | Foto: Profimedia
Na skupocenoj govedini i svinjetini iz uvoza inspektori su našli buđ. Meso u mesari su držali u zamrzivačima u podrumu iako tvrde da prodaju samo sveže namirnice. Na mašinama za sečenje i pakovanje mesa takođe su bili slojevi buđi i, što je još šokantnije, ostaci mišjeg izmeta. Inspektori su našli smrznutu piletinu, a na paketima je rok trajnosti mesa bio produžen - na stari su jednostavno stavili nalepnicu s novim datumom i meso ubacili natrag u zamrzivač.
Iz Oliverovoga tima za odnose s javnošću tvrde da je buđ na mesu normalna stvar i da to svaki profesionalni mesar zna. Mesara je ponovno otvorena i, kako tvrde, popravili su sve nedostatke.
Nije prvi put
Ovo nije prvi put da Džejmi ima problema sa sanitarnom inspekcijom. U maju 2013. morao je da plati oko 21.000 evra kazne zbog nehigijenskih uslova u svom restoranu u Portsmutu. Godinu dana pre toga osoblje njegovog restorana u Edinburgu snimljeno je kako se smeje mišu kojeg su pronašli u restoranskoj kuhinji. Glodar je uginuo i oni su ga ostavili tamo. U njegovom restoranu u Lidsu takođe su pronađene namirnice kojima je istekao rok trajanja, a uredno su ih posluživali gostima... Sve u svemu, ako je suditi po nalazima inspekcije, Džejmi u svojim restoranima poslužuje sve samo ne ono što govori da nudi.
Tagovi:
-
nedjo Vreme: 12.05.2014 00:21h
sta li se tek ovde radi....
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs