Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

DRŽI SE, LEGENDO!

Muhamed Ali ne može više ni da govori koliko je bolestan!

Autor: Mondo | 13.10.2014 - 12:30:00h | Komentara: 1

Najbolji bokser svih vremena, koji boluje od Parkinsonove bolesti, u veoma je teškom stanju, zbog čega nije došao ni na premijeru filma "I am Ali" koji govori o njegovom životu.

Muhamed Ali

Muhamed Ali | Foto: AP

Legendarni bokser Muhamed Ali (72) vodi već godinama žestoku bitku sa Parkinsonovom bolesti. Jedan od najvećih sportista svih vremena nalazi se u veoma teškom stanju, pa je gotovo ostao i bez moći govora.

Ali je zbog lošeg psihičkog i fizičkog stanja propustio i premijeru filma u Holivudu "I am Ali", koja govori o njegovoj sjajnoj bokserskoj karijeri i životu.
Muhamedov brat Rahman otkrio je na premijeri filma da dugo nije razgovarao sa slavnim bokserom.
"Dugo nisam pričao sa svojim bratom, jer on jedva da može da govori. Veoma je bolestan, ali i srećan zbog toga što smo mi, članovi njegove porodice došli na premijeru filma koji govori o njemu. Blagoslovio je snimanje ovog filma i veoma je ponosan zbog njega", izjavio je 71-godišnji brat bokserske legende.
Muhamedu Aliju zdravstveno stanje naglo se pogoršalo u januaru, kada je njegov sin Ali junior izjavio da možda neće dočekati sledeći Božić.

Muhamed Ali

Muhamed iz mlađih dana

"Tata još nije pogledao film, ali sigurno će mu se dopasti, jer ga dobro poznajem. Sigurno će plakati kada ga bude gledao, ali se i smejati, u svakom slučaju biće ponosan zbog njega", izjavila je posle premijere filma 46-godišnja Marijam, ćerka Muhameda Alija.
Muhamed Ali, koga su nemački "Bild" i američki "Sports ilustrejtid" proglasili najboljim sportistom 20. veka, a BBC ga imenovao za "ličnost veka", bio je trostruki bokserski šampion u teškoj kategoriji i osvajač je zlatne olimpijske medalje.
Rođen je 1942. u Luizvilu kao Kasijus Marleus Klej, ali je 1964. promenio veru i ime u Muhamed Ali. Ubrzo po okončanju profesionalne karijere, 1982. godine utvrđeno je da boluje od Parkinsonove bolesti.
Poslednji komentari
  • Vincenzo Vreme: 13.10.2014 12:52h

    Baš mi je žao. Voleo bih da mu bude bolje, ali ova bolest je nemilosrdna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP