Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

FANOVI ĆE DA NAGRNU

Na prodaju kuća u kojoj je odrastao Kurt Kobejn!

Autor: Tanjug | 25.09.2013 - 12:30:00h | Komentara: 0

Ovog meseca se navršava 20 godina od izlaska poslednjeg albuma grupe "Nirvana" i obožavaoci benda ovoga puta mogu ne samo da kupe "super deluks" izdanje albuma "In Utero" već i kuću u Aberdinu u kojoj je pokojni frontmen Kurt Kobejn proveo detinjstvo.

Kurt Kobejn

Prodaju njegovo "detinjstvo": Kurt Kobejn

Kobejnova majka Vendi O'Konor odlučila je da proda bungalov koji se nalazi na dva sata vožnje od Sijetla. Kako bi joj pomogli u prodaji, porodica je ponudila uvid u detinjstvo Kurta Kobejna kroz fotografije kuće, rodjendanskih proslava i Kurta kao tinejdžera koji se smeje, sa gitarom u ruci u svojoj sobi koja je u haosu.


Kuća je procenjena na 67.000 dolara ali se prodaje za 500.000. Nalazi se u blizini parka posvećenog Kobejnu i porodica je saopštila da bi rado videli kuću pretvorenu u muzej. U njegovim sobama se i dalje vide njegovi natpisi imena bendova poput "Iron Maiden" i "Led Zeppelin", piše AP.

"Odlučili smo da prodamo kuću kako bi stvorili zaostavštinu za Kurta. Da, osećanja su pomešana jer svi volimo ovu kuću i toliko uspomena je vezano za nju", navela je Kobejnova sestra Kim Kobejn. "Ali, naša porodica je napustila Vašintgon i verujemo da je vreme da napustimo i kuću".

Kuća iz 1923. godine sa itisonima, mrljama od budji na zidovima i nedavno okrečena u žuto nalazi se u Aberdinu, sumornom gradu drvoseča na ušću reke Čehalis u blizini jugozapadne obale Vašingtona.

Kobejnovi roditelji kupili su je 1969. kada je Kurt imao dve godine. On je tu živeo sve do razvoda roditelja kada je imao 9 i kasnije sa majkom dok je bio tinejdžer.

Kobejn se ubio u Sijetlu 1994. godine na vrhuncu karijere koja je popularizovala "grandž" zvuk. Poslednji od tri albuma "Nirvane" - "In Utero" izašao je u septembru 1993. a povodom jubileja, studio Univerzal objavio je deluks izdanje albuma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP