Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

RTCG:

Nemamo zvaničnu informaciju o razlozima poništenja glasova!

Autor: Beta | 24.05.2015 - 23:30:00h | Komentara: 0

Radio Televizija Crne Gore (RTCG) nije zvanično obaveštena o poništenju rezultata crnogorskog glasanja na ovogodišnjem Eurosongu, saopšteno je večeras iz te medijske kuće, čiji direktor Rade Vojvodić traži što hitniji odgovor zvaničnika takmičenja i izvinjenje zbog doživljenih "neprijatnosti".

Nastup Kneza na Evrosongu, ostao u senci skandala

Nastup Kneza na Evrosongu, ostao u senci skandala | Foto: Profimedia.rs

- Na žalost još uvek nemamo ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju o tome koji su razlozi ovakve odluke koju doživljavamo kao svojevrsni pritisak na našu zemlju i predstavnika na Eurosongu. U pitanju je kontinuitet pritisaka, koji je započeo razgovorom generalnog sekretara referentne grupe ESC sa nasim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovoranju poena sa drugim delegacijama, o čemu je naš predstavnik zvanično i obavestio izvršnog producenta ESC Jan Ola Sanda i zatražio njegovu zaštitu - rekao je Vojvodić u izjavi medijima.

Crnogorski predstavnik na Eurosongu Nenad Knežević Knez, osvojio je 13. mjestu na ovogodišnjem takmičenju i ostvario najbolji rezultat za Crnu Goru od 2006. godine i sticanja nezavisnosti.
Pravila nalažu da se po 50 odsto glasova svake zemlje deli na službeni žiri i glasove publike.
Crna Gora i Makedonija, međutim, nisu imale glasove zvaničnog žirija, već su saopštile isključivo glasove publike, objavljeno je ranije danas na zvaničnoj stranici Eurosonga.
 - Kome i zašto je potrebna ovakva vrsta pritiska na Crnu Gora koja dve godine za redom, na iznenađenje svih, ostvaruje plasman u finale, nije nam jasno, te zato tražimo što hitniji odgovor od zvaničnika ESC, kao i izvinjenje zbog neprijatnosti koje je doživela naša zemlja i njeni predstavnici na Eurosongu, članovi žirija, kao i naša kuća -  zaključio je Vojvodić u reagovanju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP