Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ČESTITAMO

Nik Vujičić dobio sina!

Autor: Ekipa Alo! | 13.02.2013 - 23:57:00h | Komentara: 8

Poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić dobio je večeras sina. Ovu radosnu vest Nik je objavio na svom "fejsbuk" profilu. Njegov naslednik zove se Kijoši Džejms Vujičić.

Nik Vujičić je stigao u Beograd

Nik Vujičić na beogradskom aerodromu | Foto: Zoran Ilić

Novopečeni tata napisao je na svom "fejsbuk" profilu: "Rođen je Kijoši Džejms Vujičić! Hvala ti Isuse!"

Nik Vujičić

Post Nika Vujičića | Foto: facebook

Nik je baš pre no što je došao u Srbiju saznao da će mu žena Kanae Mijaharo Vujičić podariti dete. Veruje da će biti savršen otac, baš kao što su i njegovi roditelji bili prema njemu.
 

Nik je stilom života dokazao da ne treba dozvoliti ljudima i invaliditetu da ograniče nečiji život, pa je tokom odrastanja radio sve što su ljudi smatrali nemogućim: pisao uz pomoć malog stopala koje je jedini ekstremitet koji ima, obrazovao se, bavio spotom, stekao svetsku slavu, obogatio se i početkom godine oženio vrsnom lepoticom.

Nik Vujičić: Dovešću u Srbiju sina i ženu

Prilikom obraćanja na Pravnom fakultetu u Beogradu Nik je poručio javnosti Srbije:

 - Nisam ja od onih koji će doći, ispričati šta imaju, reći: "Kupite moju knjigu", i onda otići. Videćemo se još. Nadam se da ću jednom dovesti ženu i sina ovde. Želim da učinim sve što mogu za Srbiju i njene buduće generacije - obećao je tada Nik Vujičić.

Biografija najpoznatijeg motivacionog govornika!

Nikolas Džejms Vujičić, je rođen 04. decembra 1982. godine u Brizbejnu, kao prvo dete srpske porodice Vujičić. Rođen s retkim tetra-amelija poremećajem - Nik nema ruke od ramena a umesto nogu ima mala stopala. U početku njegovi roditelji su bili očajni ali ih je život kasnije usmerio u potpuno neočekivanom pravcu.

Zbog ovog poremećaja imao je mnogo problema da se integriše u normalne životne tokove. Tek tokom Nikovih tinejdžerskih godina promenjen je zakon po kome do tada osobe s invaliditetima nisu smele da pohađaju standardne škole.


Nik je bio jedna od prvih osoba s invaliditetom koja je integrisana u formlanu školsku ustanovu. Naučio je da piše koristeći dva prsta na jednom stopalu a kompjuter koristi uz pomoć posebne „prsti-peta“ tehnike. Savladao je i osnovne radnje poput češljanja, brijanja, pranja zuba, razgovaranja telefonom.

Tokom ranog školovanja doživljavao je brojne neprijatnosti od svojih vršnjaka zbog čega je bio izuzetno depresivan. Od 8 godine nekoliko puta je pokušao da izvrši samoubistvo. Samo neizmerna ljubav njegovih roditelja ga je održala u životu kroz te teške periode.


Odrastajući i privikavajući se na sopstvene mogućnosti Nik je shvatio da njegova dostignuća inspirišu mnoge ljude. Prelomni trenutak se dogodio kada mu je mama pokazala članak o čoveku koji pati od sličnog sidroma. Tada je shvatio da nije jedini koji se muči što mu je dalo nadahnuće za dalji život.

Postao je aktivniji i uključio se u dobrotvorne organizacije prikupljajući sredstva za razne programe koji pomažu ljudima s invaliditetom.


Sa sedamnaest godina je počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju „Živeti slobodno“.

Diplomirao je računovodstvo i finansijsko planiranje. Počeo je da putuje i drži motivaciona predavanja širom sveta. Do sada je posetio 24 zemlje a njegova predavanja je pratilo preko 3 miliona ljudi. Prvu knjigu Živeti slobodno objavio je 2010. godine. Snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova. Trenutno živi u Kaliforniji.

Poslednji komentari
  • ZORICA-CANADA Vreme: 14.02.2013 00:14h

    ....ma kakva ljudina od coveka, nemam reci...A za sina, nek mu je sa srecom....a dogodine i jedna princeza.....

  • budna Vreme: 14.02.2013 01:05h

    Predivno.,, kakva radost !..Želim svu sreću malom anđelu...i dobro zrdavlje srćnim roditeljima ...a naročito Niku !

  • Čiča Gliša Vreme: 14.02.2013 02:27h

    Neka mu je sin živ i zdrav bar 100 godina (plus tri na karte). Na mnogaja ljeta!!!

  • LJILJANA ILIC Vreme: 14.02.2013 02:48h

    CESTITAM SRECNOM TATI I DA IH BUDE JOS VISE I DA SU SVI PAMETNI NA TATU.SRECNOOOO

  • Tanja Vreme: 14.02.2013 03:16h

    Neka je sa srecom vama roditeljima i vasem sinu! Da ste zivi, zdravi i sretni jos sto godina!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP