Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PO UGLEDU NA KOLEGINICE

Nikol Kidman se bori protiv seksizma u Holivudu!

Autor: Tanjug | 17.06.2015 - 18:40:00h | Komentara: 1

Oskarovka Nikol Kidman pozvala je filmsku industriju da ženama pruži više mogućnosti i tako se pridružila brojnim koleginicama koje su ranije osudile rodnu nejednakost u Holivudu.

Nikol Kidman

Nikol Kidman | Foto: Profimedia

Zvezde poput Meril Strip ili Kristen Stjuart javno su govorile o seksizmu ali i starosnim predrasudama u filmskoj industriji a Stjuart je u jednom intervjuu nedavno rekla da žene "moraju više da rade da bi ih neko čuo".

- Očigledno treba da stvorimo više mogućnosti - rekla je Kidman na dodeli nagrada "Kristal i Lusi" koje uručuje organizacija Žene na filmu.

- Svi radimo zajedno i pokušavamo da promenimo šta se promeniti mora. Moramo da stavimo kamere u ruke devojčica i podstaknemo ih da ispričaju priče i steknu više samopouzdanja kako bi se osećale moćno - dodala je ona.

Australijska glumica dobitnica je "Kristal nagrade za izuzetnost na filmu". Nagrade organizacije Žene na filmu dodeljuju se za dostignuća na filmu i televiziji.

Režiserka "Selme" Ava DuVernej dobitnica je Doroti Arcner nagrade za režiju i kaže da kada je reč o ženama režiserima one često budu "preskočene".

- Holivud prema ženama je poput dečka koji vas ne zove često. Zapostavlja se mašta i talenat žena režisera ali i starijih glumica koje više nisu u životnom dobu koje je industriji vredno. Mnogo toga se dešava i moramo da radimo na ispravljanju toga - rekla je ona.

Poslednji komentari
  • Meri Vreme: 17.06.2015 18:54h

    Ona bar nije imala tih problema... uz Kruza je imala savršenu prođu ... a i posle jer se za to vreme afirmisala... tako da privilegovana neka ćuti,.,.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP