Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

SVAKI POČETAK JE TEŽAK

Ovo su prvi poslovi današnjih svetskih moćnika

Autor: Blic | 06.07.2014 - 09:45:00h | Komentara: 0

Od nečega mora da se počne. Tako su verovatno razmišljali i današnji najmoćniji jljudi na svetu, koji odlučuju o sudbinama svih nas. Ali nisu oni uvek bili toliko moćni. Pogledajte neka od zanimanja kojima su se bavili oni koji se danas bave celim svetom.

Barak Obama - sladoledžija

Prvi čovek najmoćnije svetske sile zna kako je raditi „za male pare“. Naime, američki predsednik nije imao mnogo sreće u pronalaženju posla u mladosti pa je tako na čak četiri radna mesta radio za minimalac. On je punio sladoled za poznatu firmu i lanac poslastičarnica „Baskin-Robbins“, kratko je konobarisao, bavio se amaterskim slikanjem, a jedno leto proveo je čisteći gradilište tokom studija
.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: Profimedia

Obama je izjavio da će i njegove ćerke tokom školovanja raditi honorarne poslove.
- Svako dete mora da oseti kako je raditi neki naporan posao za malu platu. To je život - rekao je predsednik SAD.

Angela Merkel - konobarica

Nemačka kancelarka Angela Merkel nekada je nosila tacnu i u blokčić beležila porudžbine. Kao studentkinja fizike u Lajpcigu, Merkelova je radila kao konobarica u diskoteci da zaradi džeparac.

Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: Profimedia

Kako je uvek bila politički ambiciozna, u mladosti se priključila omladinskoj organizaciji „Frei Deutsche Jugend“ (FDJ) ali, kako kaže, bavila se uglavnom kulturnim priredbama i prodajama karata za pozorište... Politikom je počela da se bavi u 35. godini, nedugo posle pada Berlinskog zida. Ušla je u udruženje za građanska prava koje se posle priključilo konzervativnoj stranci kancelara Helmuta Kola.

Silvio Berluskoni - Basista

Kontroverzni bivši premijer Italije Silvio Berluskoni završio je prava na Univerzitetu u Milanu, a tokom studija osnovao je bend sa sadašnjim direktorom korporacije „Mediaset“ i amaterskim pijanistom Fedelom Konfalonijerijem. Berluskoni je u bendu svirao bas gitaru i bio glavni vokal, a bend je povremeno nastupao na kruzerima.

Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni

Njegova prava poslovna karijera počela je u građevini kada je kasnih šezdesetih godina izgradio stambeni blok nadomak Milana, a novac je uložio u reklamnu agenciju. Kasnije je pokrenuo TV kanal, a ubrzo je postao medijski mogul i vlasnik FK Milan. Sam je 1993. osnovao stranku „Forza Italia“, koja ga je dovela na čelo države.

Toni Bler

Kao i većina tinejdžera šezdesetih godina, Toni Bler bio je opsednut rokenrolom. Idol mu je bio Mik Džeger, ali je mladi Toni sanjao da radi i iza scene kao menadžer ili promoter.

Toni Bler

Toni Bler | Foto: Profimedia

Pre nego što je krenuo na studije prava Univerziteta u Oksfordu uputio se u London, gde je proveo godinu dana bezbrižno „upravljajući“ studentskim rok bendovima ugovarajući svirke i ploče sa svojim prijateljem Alanom Kolenetom. Kako bi sastavili kraj s krajem, dvojica prijatelja su čak i slagala police s hranom u supermarketu u Kesingtonu. Na Oksfordu je kratko bio frontmen benda „Ugly Rumours“ (Ružni tračevi).

Nikola Sarkozi - Čistač

Iako je ovih dana u žiži javnosti zbog korupcije, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi odrastao je u veoma bogatoj porodici i po majci i po ocu i nije imao potrebe da zarađuje za preživljavanje. Ipak, tokom služenja vojske radio je kao čistač borbenih aviona. Iako je ovih dana u žiži javnosti zbog korupcije, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi odrastao je u veoma bogatoj porodici i po majci i po ocu i nije imao potrebe da zarađuje za preživljavanje.

Nikola Sarkozi

Nikola Sarkozi | Foto: Profimedia

Ipak, tokom služenja vojske radio je kao čistač borbenih aviona. Iako ih je otac napustio dok je Nikola još bio mlad, on je uspeo da nakon studija prava otvori reklamnu agenciju kako bi se brinuo o sebi. To mu je donelo bogatstvo, a već sa 22 godine bio je politički aktivan. Deda po majci bio je Jevrej, pa pojedini izveštaji navode da je Sarkozi radio i za izraelsku tajnu obaveštajnu službu Mosad mnogo pre nego što je postao predsednik.

Vladimir Putin - Taksista

Dečak iz radničke porodice, ne baš dobar đak, odmalena je maštao da postane obaveštajac pa je upisao prava i odmah po završetku fakulteta zaposlio se u Velikoj kući na Litejnom prospektu 2, odnosno u KGB-u za Lenjingradsku oblast, gde je radio od 1975. do 1984.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Sredinom osamdesetih poslat je u Istočnu Nemačku kao major, a po povratku u domovinu, u teško ekonomsko stanje, Putinovi biografi ističu kako je bio spreman i da taksira da bi izmirio troškove i izdržavao decu i suprugu, ali nikada zaista nije seo za volan taksija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP