Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

VOLITE OVAJ FILM A POJMA NEMATE O NJEMU

Petnaest stvari koje niste znali o "Zgodnoj ženi"

Autor: Blic | 17.10.2014 - 17:30:00h | Komentara: 0

Mnoge filmofije kada žele da ogledaju film uz koji će se i nasmejati i zaplakati odaberu „Zgodnu ženu“ sa Džulijom Roberts i Ričard Girom u glavnim ulogama.

Zgodna žena

Zgodna žena | Foto: printskrin Jutjub

Film koji šalje poruku da se suprotnosti privlače, popularan je već 23 godine, a u čast ovog klasika predstavljamo vam manje poznate činjenice o filmu:
1. Film je od početka trebalo da se zove "3.000 dolara), ali je na publiku taj naziv ostavio loš utisak. Kako se piše, mislili su da se radi o kurvi koja je na Mesecu.

Džulija Roberts  u filmu  „Lepa žena“

Džulija Roberts u filmu „Zgodna žena“

 
2. Meg Rajan je trebalo da glumi Vivijan ali je ona odbila ulogu. Ustvari, mnoge glumice su izabrane pre Džulije Roberts za ovu rolu uključujući Melani Grifit, Šeron Stoun, Mišel Fajfer...
3. Sledeći put kada budete gledali film obratite pažnju na Vivijan. Ukapiraćete da ona ne sedi nikada na stolici. Njoj je udobnije na podu ili na nekom nameštaju, a to je smišljeno kako bi se dočarala njena profesija.

zgodna žena

Zgodna žena | Foto: printskrin Jutjub

4. Da li ste znali da je „Zgodna žena“ Diznijev film?
5. Reditelj Geri Maršal je i svojoj ćerki dao ulogu u filmu. Ona glumi recepcionarku u hotelu.
6. Sve scene iz "Rodeo Drive" ulice u Beverli Hilsu su snimane u nedelju jer grad ima stroga pravila za snimanje u toj ulici.
7. Džulija Robert je imala samo 22 godine kada je film realizovan u martu 1990. godine. Tog meseca je Džulija raskinula sa dečkom Dilanom Mekdermotom i počela da izlazi sa glumcem Kiferom Saterlendom.

Zgodna žena

Zgodna žena | Foto: printskrin Jutjub

8. Prvobitni plan je bio da se scene iz opere snimaju u San Francisku, međutim poremetio ih je zemljotres pa su scene snimljene u istorijskom muzeju USC.
9. Ovo je prvi film u kojem je glumio Henk Azarija. Glumio je detektiva, a sada je poznat po ulozi Dejvida u seriji „Prijatelji“ i po mnogim glasovima koje je pozajmio za seriju „Simpsonovi“.
10. Postoje i greške u filmu, pa pogledajte sledeći put pažljivo. Prvog jutra koje je provela zajedno sa Edvardom, Vivijan u prvoj sceni za doručak jede kroasan, a već u narednoj palačinke.
11. Džulija se za ulogu Vivijan pripremala dve nedelje u klinici u Holivudu.

Zgodna žena

Zgodna žena | Foto: printskrin Jutjub

12. Prvobitna zamisao filma je bila da Vivijan bude zavisnica od narkotika. Takođe, na kraju filma je trebalo da pronađe Kid koja se predozirala lekovima dok je Vivijan bila sa Edvardom.
13. Ričard Gir u filmu zaista svira klavir i to numeru koju je sam komponovao.
14. Tokom snimanja scena seksa Džulija je bila toliko nervozna da joj je iskočila vena na čelu. Tada je Geri Maršal ušao u krevet i zajedno sa Ričardom Girom masirao Džuliji venu dok nije nestala.
15. Dok je Džulijan snimala scenu u kojoj govori kako bi želela da postane princeza, još uvek nije bio osmišljen kraj filma kada Edvard spasava Vivijan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP