Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PRIPREME ZA SPEKTAKL

Pink Flojd stiže sa dvadeset i pet šlepera opreme u Srbiju!

Autor: Tanjug | 26.08.2013 - 20:44:00h | Komentara: 1

Najveća muzičko-scenska produkcija na svetu, remek delo Rodžera Votersa "The Wall Live" počinje da se postavlja u Kombank Areni od petka, 30. avgusta, a koosnivač kultnog benda "Pink Floyd" Voters doleteće u Beograd u petak uveče, odmah posle koncerta u Sofiji, najavila je danas Arena.

Masivna oprema stiže u 25 šlepera. Biće formirane dve "pokretne" bine. Prva, glavna bina dimenzija je 30,5 puta 7,9 metara i razdvojena je zidom od druge bine dimenzija 25,6 puta 4,8 metara. Dubina kompletne konstrukcije je 4,8 metara.

Pink Flojd

Glavna odlika "rolling" bina je to što se formiraju na prostoru partera a zatim "dovezu" do ciljne pozicije.

Zid koji će deliti bine takodje je impresivnih dimenzija, dužine 72, a visine 11 metara. Formira se iz kartonskih kutija od kojih jedna teži 4,5 kilograma i dimenzija je 142 puta 76 centimetara. Za izgradnju zida potrebno je 450 kartonskih cigli. Deo zida formira se i po tribinama. Cigle se ručno unose a za njihovo podizanje koristi se pet liftova.

Votersov koncert sastoji se iz dva dela od po 60 minuta koji su razdvojeni pauzom od 25 minuta. I tokom pauze na Zidu se projektuju slike.
Koncert počinje u 19,30 sati, a Voters na scenu izlazi na vreme.

"The Wall" je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada vidjeno - koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo, dogadjaj koji se ne može opisati već se mora doživeti, ističu u Kombank Areni.

Pre 2010. godine "The Wall" produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šou programa kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je "The Wall" učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije.

"The Wall" je turneja sa najvišom zaradom u protekle tri godine (2010, 2011. i 2012.) prema godišnjoj ukupnoj zaradi objavljenoj u stručnim magazinima Pollstar i Billboard.

Na dodeli nagrada Pollstar Music Industry 2011. u Los Andjelesu, za koje glasaju članovi iz muzičke industrije, "Roger Water - The Wall live" osvojio je dva najviša priznanja za "Major Tour of the Year" i "Most Creative Stage Production". I za 2012. ponovo osvaja iste titule - Najveća turneja godine i Najkreativnija scenska produkcija.

"The Wall" je nagradjen i za najpopularniju evropsku turneju godine od strane evropskih promotera na "International Live Music Conference" u Londonu održanoj u martu 2012. godine.

Ulaznice za koncert u Srbiji najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3.900 do 7.500 dinara.
Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 27.08.2013 08:09h

    Sjajno,jedva cekam da ih cujem.On su obelezili jednu epohu roka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP