Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

VOJISLAV BEĆIR, POP ACTUALLY

POGLEDAJTE: Top 10 pop singlova u 2014. godini (VIDEO)

Autor: A. O. | 31.12.2014 - 11:30:00h | Komentara: 1

Muzički ekspert koji za sebe ne voli da kaže da je kritičar, pop entuzijasta, nekadašnji buker i promoter klubova i festivala, urednik i voditelj top charta na Gradskom radiju, lokalni di-džej, Pop Actually lično i prijatelj redakcije ALO.RS, Vojislav Bećir sastavio je za vas (i nas) listu top 10 pop singlova u godini koji ostavljamo za nama.

Vojkan Bećir

Vojkan Bećir

 Bilo je originalnih debitanata, dostojanstvenih povrataka i puno iznenađenja.

Gledajući pop scenu, 2014ta bila je bogata.
Evo deset jačih utisaka:
Ako se čini da je godina duga, možda jer je počela ranije. Od decembra 2013te slušamo album iznenađenja, pa i njegovo dopunjeno izdanje. Beyonce je uvela nova pravila igre, a Drunk in Love je puna ne samo stihova koje ćemo pevati, već i hashtago-ova koje ćemo kačiti narednih godina.

1. beyonce, jay z - drunk in love

Simon Cowell je poremetio planove da ova pesma bude hit tek naredne godine, što je problem samo pri pravljenju ovakvih lista. Producent koji je direktno odgovoran za zvuk Amy Winehouse, Adele, Lily Allen i skoro svih ostalih relevantnih britanskih artista, naprvio je novu saradnju sa američkom vevericom, Brunom Marsom. Uptown Funk jedan je od najsmelijih i najuzbudljivijih momenata na top listama u skorije vreme. 

2. mark ronson, bruno mars - uptown funk 

U septembru smo dobili Popular Problems, trinesti album Leonarda Cohena. On je ime koje poštuju oni čak i ne toliko upoznati sa njegovim radom. Ovo je ni malo plitak, ali njegov najpitkiji album za koji vam nije neophodno predznanje o skoro šest decenija njegove karijere. 

3. leonard cohen, almost like the blues

Britansku scenu plesne muzike danas kreiraju ljudi koji su odrasli na house-u kasnih devedesetih i ranih dvehiljaditih - vocal, uk garage, 2step, piano... Među uspešnijim su Gorgon City, a svakako najprepoznatljiviji Disclosure. 

Njihova saradnja sa Mary J Blige dogodila nam se na samom početku godine i kasnije donela još jedan njen album, u njihovoj produkciji. 

4 disclosure, mary j blige - f for you

Jessie J se prebacila iz Londona u Kaliforniju, ali druga selidba je napravila veći beng.
Taylor Swift se definitivno oprostila od Nashvilla i učila dobrodošlom u New Yorku. U godini kada su mnogi odustali od albuma kao formata, prodala je diskova kao da još nismo prežalili kasete. Dokazala je da je na kraju dana manje važno kako ste upakovali i reklamirali proizvod već njegov kvalitet. 

5. taylor swift, out of the woods

Ed Sheeran je prešao dalek put od momka sa gitarom do momka sa gitarom koji ima najprodavaniji britanski album 2014te. Prvi singl albuma Multiply producirao je Pharrell, pa su se okoristili momentumom. No, dugotrajan uspeh postignut je kvalitetnim baladama kakva je Thinking Out Loud.

6. ed sheeran, thinking out loud 

Šestog jula audio striming postaje relevantan pri formiranju UK charta. Na taj način, još jednom, smartphone u ruci znači i moć u ruci. Tako smo otkrili neke nove artiste kao što su recimo Clean Bandit, ali i Robin Schulz. Njegove produkcije su chart-topperi različitih tržišta. 

7. prayer in c

Ona je razbijala kodove za Kanadsku ratnu mornaricu, što to je manje zanimljiva stavka njene biografije. Napravila je retko koncentrisan hit i koreografiju za spot koji znamo koliko je veliki kad ga je i Slađa Đogani ukrala. Na albumu Sound of a Woman ima još dragulja, a Kiesza sigurno još mnogo toga u rukavu. 

8. kiesza, hideaway

2014ta godina bila je blagorodna i surova. Naučili smo da nije dovoljno biti čak ni Madonna. Njeni stari fanovi ne razumeju nove pesme, a mlađe generacije ni ne znaju za njeno postojanje. Krađom požureno izdanje potpuni je fijasko. Biće interesantno gledati kako će dalje voditi karijeru, a bilo je divno gledati dostojanstveni povratak Kate Bush na scenu. Nakon 35 godina, održala je 22 koncerta i zbog buke oko istih čak imala finu prodaju starih albuma. 

9. kate bush, wow

Zbog svih svojih sociofobija, Sia Fuller pisala je fantastične pesme, ali su je ujedno sprečavale da napravi komercijalni uspeh. Pisanje hitova za druge artiste, Guettu i Rihannu kao najočiglenije primere, ohrabrilo ju je da snimi pristupačniji solo album i predstavi ga pod svojim pravilima među kojima je nepokazivanje lica kao prvo. Kakvi god da su okviri, Chandelier objektivno je najupečatljivija pesma godine, čak i kada se zanemari sad već kultni video.

10 sia, chandelier

Vojkana možete slušati na Gradskom radiju ili pratiti putem stranice Pop Actually na "Fejsbuku".

a

Poslednji komentari
  • Rubeola Vreme: 31.12.2014 14:34h

    Vojkić :* Najzgodniji cican ;)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP