Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PRONAŠLI SVOJ MIR

Poznate ličnosti koje su promenile veroispovest

Autor: nadlanu.com | 22.06.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

Bez obzira što takav potez uvek prati mnogo kontroverzi, Sinan Sakić, Lepa Brena i Dunja Ilić su neke od zvezda koje su odlučile da pređu u drugu religiju.

Kao da se ništa nije dogodilo: Dunja Ilić

Dunja Ilić | Foto: N. Kostić

 
Nekada ''Šefica podzemlja'', Dunja Ilić je izazvala pravu buru kada je odlučila da se odrekne pravoslavlja i pređe u islam, u kojem je, kako kaže, pronašla duhovni mir, ali ona nije jedina domaća poznata ličnost koja je odlučila da promeni veru!

Sinan Sakić

Sinan Sakić | Foto: Rajko Ristić

Folk pevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari, ali i uverili se u brojna čuda.
Sinan je prvi put boravio u Indiji 1996. nakon što je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine, a kasnije je uvek isticao da za njegovo izlečenje može zahvaliti i boravku u hramu Sai Babe.
- Volim sve religije, ali u budizmu sam pronašao ono što najviše volim i svakim danom radim na duhovnom uzrastanju – kaže Sinan Sakić.
Među onima koji su promenili veroispovest je i Lepa Brena koja je islam zamenila pravoslavljem, a na krštenju je dobila ime Jelena.
Ona nije želela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Lepa Brena

Lepa Brena

Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Abdul Tomas takođe je od onih koji je promenio veru. On je iz islama prešao u pravoslavlje.

- Žena je prva koja mi je ukazala na lepotu pravoslavlja, a vremenom sam pronašao mir koji sam dugo tražio. Sveštenik u Libanu mi je govorio da u Srbiji postoji puno crkava i manastira koji su pravi raj na zemlji – rekao je tada Omar Tomas.
Mada su svi mislili da je to samo njen prolazni hir, Dunja Ilić kaže da je prelazak u islam bio presudni trenutak u njenom životu, kao i da joj je nova vera pomogla da ostavi poroke.
Trend promene vere je već decenijama postao sasvim normalna stvar među svetskim zvezdama, i u inostranstvu se tome pridaje mnogo manje pažnje nego što je slučaj kod nas.
Najčuveniji bokser svih vremena za koga mnogi tvrde i da je najveća sportska zvezda XX veka, Muhamed Ali, u istoriju je ušao zahvaljujući neverovatnoj tehnici boksa i njenim rezultatima, ali i kao ličnost koja je javno priznala da je prešla u islam i postala njegov veliki propagator.

Kasijus Klej

Kasijus Klej / Muhamed Ali

Rođen kao Kasijus Klej i odgajan u hrišćanskom duhu, talentovani bokser je jednom prilikom u Harlemu čuo propoved nekog od sledbenika Elijaha Muhameda, a on mu je kasnije dao ime Muhamed Ali.
Njegovim stopama krenuo je i Majk Tajson, još jedna bokserska legenda. On je prešao u islam tokom izdržavanja zatvorske kazne od 1992. do 1995.godine. jegovo drugo ime je Malik Abdul Aziz.

Majk Tajson

Majk Tajson | Foto: AP

Holivudski superstar Tom Kruz najpoznatiji je sledbenik i glasnogovornik sajentologije, a zanimljivo je da je njegova majka bila katolik i da je on jedno vreme ozbiljno želeo da postane sveštenik, ali ga je gluma odvukla na drugu stranu.

Zamalo da ne bude ništa od slave i bogatstva: Tom Kruz

Najpoznatiji pripadnik sajentologa: Tom Kruz | Foto: AP

Na spisku poznatih sajentologa su i Dastin Hofman, Džon Travolta, Keli Preston, Oliver Stoun, Lari King, Liza Mari Prisli, Džulijet Luis, Džejson Li, Pičis Geldof…

Džulija Roberts

Džulija Roberts

Glumica Džulija Roberts izjavila je da je cela njena porodica prihvatila hinduizam posle filma “Jedi, moli, voli” u kome je igrala glavnu ulogu, i objasnila je kako ju je iskustvo potpuno promenilo. Džulija je predan vernik, a njen kolega Ričard Gir se još u svojim dvadesetim godina zainteresovao za budizam, iako je odgajan je u duhu Metodističke crkve.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP