Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ANITA EKBERG

Preminula je jedna od najlepših glumica 20. veka: Za njom je uzdisao ceo svet!

Autor: Telegraf.rs | 11.01.2015 - 20:54:00h | Komentara: 0

Bila je seks simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a najpoznatija je kao Silvija iz Felinijevog Slatkog života (La Dolce Vita)

Anita Ekberg

Anita Ekberg | Foto: Wikipedia

Legendarna švedska glumica Anita Ekberg, model i seks simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, najpoznatija kao Silvija iz Felinijevog Slatkog života preminula je u 83. godini, prenosi AFP.
Rođena je 1931. godine u Malmou kao šesto od osmoro dece. U svojim tinejdžerskim godinama, radila je kao manekenka, a 1950. se prijavila na takmičenje Mis Malmoa, a zatim i za Mis Švedske koji je osvojila. Posle te pobede otišla je u SAD da se takmiči za titulu Mis Universe, uprkos tome što nije govorila engleski.
Tamo je upoznala značajne ljude, a kao starleta u studiju Universal imala je lekcije u drami, dikciji, plesu, jahanju i mačevanju. Nakon što se 50-tih pojavila u nekoliko trač časopisa, konačno joj je uspelo i u filmskoj industriji. Glumila je u filmovima sa Džonom Vejnom, Loren Bekol, Dinom Martinom i Džerijem Luisom.
Paramount joj je dao ulogu u filmu Rat i mir koji je snimljen u Rimu 1956. godine u kojem je glumila i Odri Hepbern. Glumila je i u filmovima Woman Times Seven, Way… Way Out, The Alphabet Murders, Nel segno di Roma, Paris Holiday, Hollywood or Bust i drugim. Bila je udata za britanskog glumca Entonija Stila od 1956. do 1959. godine, a od 1963. do 1975. sa glumcem Rikom Van Nutterom.
Bila je u ljubavnim vezama sa mnogim poznatim ličnostima svog vremena kao što su Marčelo Mastrojani, Erol Flin, Frenk Sinatra, Geri Kuper i drugi.
U Švedskoj nije živela od ranih 50-tih godina i retko ju je posećivala.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP